Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, January 4, 2015

Syrjähyppy Ranskaan (Bagnères-de-Luchon)

Joulun aikaan ehdimme käväistä myös päiväreissulla Ranskassa.

Pieni Bagnères-de-Luchon sijaitsee Ranskassa aivan Espanjan rajalla, vuoren takana Val d'Aranista, Haute-Garonnen departmentissa. Meillä oli mielenkiinnon kohteena paitsi itse kaupunki, myös ruokakaupat. Ranskalaisia ruokatarvikkeita on pakko saada säännöllisin väliajoin! Confit de canardia, Vichy-karkkeja, Oranginaa, omenasosetta, viiniä... Vettä tihkutti koko reissumme ajan ja oli kylmä, joten kaupungista sai vain hyvin pintapuolisen käsityksen, mutta rakennukset olivat kauniita ja kaupunki vaikutti eläväiseltä.


Luchon on kuuluisa(hko) kuumista lähteistään sekä myös Superbagnères-hiihtokeskuksesta. Hiihtokeskukseen pääsee keskeltä Luchonin kaupunkia gondolihissillä, matka kestää vajaat kymmenen minuuttia. Samalla hissillä on tultava myös takaisin kylään, laskemalla se ei onnistu. 

Alueella on myös paljon kuumia lähteitä. Luchonissa sijaitsee Euroopan ainoa vaporarium, luonnonkylpylä, joka koostuu osittain maanalaisista tunneleista, joissa virtaa kuumien lähteiden vesi. Tänne haluaisin ehdottomasti päästä!


On aina hauska huomata, miten tunnelma on eri heti tuossa rajan toisella puolella. Ranskan puolella ruokakaupoissa on eri haju, rakennukset ovat erinäköisiä, kukkaistutuksetkin ovat erilaiset kuin Espanjassa. Maan vaihtumista ei välttämättä edes huomaa, sillä rajatarkastuksia tai minkäänlaista sen kummempaa rajavyöhykettä ei yleensä ole. Pienet tullikopit ovat ehkä tienvarrella, mutta ei niissä aina ole päivystystä. Kuitenkin voi pienistä asioista helposti huomata tulleensa toiseen maahan, jännä juttu!Lyhyt päiväretkemme Luchoniin herätteli taas pientä ikävää Ranskaan. Vuonna 2014 en käynyt oikeastaan kertaakaan siellä, vaikka se on tuossa ihan vieressä! Tänä vuonna ehdottomasti, olen jo aloittanut Sampan pehmittämisen Provencen matkan varten ja entisillä kotiseuduillakin olisi aivan ihana päästä käymään näin vuosien jälkeen. Katsotaan miten käy!On Christmas we did a little day trip to France, to Bagnères-de-Luchon. It was a rainy and cold day but town managed to look lovely. I would love to visit it again with better time and maybe even check out the natural Hammam, vaporarium, the only one in Europe!

Labels: ,

2 Comments:

At January 6, 2015 at 9:26 AM , Anonymous Sofia / Liikkeellä said...

Se on muuten jännä juttu tuo, miten ympäristö muuttuu niin totaalisesti esim. arkkitehtuurin puolesta vaikka rajanylitystä ei periaatteessa muuten tajuakaan. Sama juttu kun täältä ajaa Ruotsin puolelle :)

 
At January 7, 2015 at 6:46 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

No eikö! Ruokamarketitkin haisevat joka maassa eriltä, hassua!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home