Gluteeniton sacherkakku
Minun jouluuni kuuluu ehdottomasti sacherkakku ja niin tein jälleen sellaisen, gluteenittomana totta kai.
Ohjeen olen jo aiemmin jakanut vanhassa blogissani, mutta tässäpä se uudelleen (ihan itsellenikin talteen). Kakku kuorrutetaan suklaalla vasta aattona, joten kuvaa ei siitä nyt ole, mutta voitte uskoa, että suklaata ei kuorrutuksessa säästellä!
Gluteeniton Sacherkakku
150 g tummaa suklaata
250 g suolatonta voita pehmennettynä
2,4 dl hienoa sokeria
5 munaa
1,8 dl Maizenaa
Täytteeksi aprikoosihilloa
Kuorrutukseen 200 g suklaata ja nokare voita
Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Vaahdota voi ja puolet sokerista tasaiseksi vaahdoksi.
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset voivaahtoon yksitellen.
Vatkaa valkuaiset erikseen pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista. vatkaa seos kovaksi.
Sekoita jäähtynyt suklaa voi-keltuaisvaahtoon ja lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen. Ripota Maizena siivilän läpi taikinaan ja sekoita kevyesti.
Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista noin tunti 160 asteessa.
Anna jäähtyä ja täytä sitten hillolla.
Kuorruta.
I just wanted to share a recipe of the gluten free Sacher cake. Sorry, only in Finnish this time :)
Labels: Gluteeniton, Ruokaa
1 Comments:
Nam nam, maistuis varmaan mullekkin :-)
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home