Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, December 19, 2014

Gluteeniton sacherkakku

Minun jouluuni kuuluu ehdottomasti sacherkakku ja niin tein jälleen sellaisen, gluteenittomana totta kai.

Ohjeen olen jo aiemmin jakanut vanhassa blogissani, mutta tässäpä se uudelleen (ihan itsellenikin talteen). Kakku kuorrutetaan suklaalla vasta aattona, joten kuvaa ei siitä nyt ole, mutta voitte uskoa, että suklaata ei kuorrutuksessa säästellä! 



Gluteeniton Sacherkakku


150 g tummaa suklaata
250 g suolatonta voita pehmennettynä
2,4 dl hienoa sokeria
5 munaa
1,8 dl Maizenaa

Täytteeksi aprikoosihilloa

Kuorrutukseen 200 g suklaata ja nokare voita

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Vaahdota voi ja puolet sokerista tasaiseksi vaahdoksi.
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset voivaahtoon yksitellen.
Vatkaa valkuaiset erikseen pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista. vatkaa seos kovaksi.
Sekoita jäähtynyt suklaa voi-keltuaisvaahtoon ja lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen. Ripota Maizena siivilän läpi taikinaan ja sekoita kevyesti.
Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista noin tunti 160 asteessa.
Anna jäähtyä ja täytä sitten hillolla.
Kuorruta.





I just wanted to share a recipe of the gluten free Sacher cake. Sorry, only in Finnish this time :)

Labels: ,

1 Comments:

At December 19, 2014 at 2:14 PM , Anonymous Anonymous said...

Nam nam, maistuis varmaan mullekkin :-)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home