Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Tuesday, December 30, 2014

Suunnitelmia ja haaveita vuodelle 2015

Uusi vuosi on jo ihan ovella, ja me täällä jo pyörittelemme kalentereitamme ja mietimme, mitä mukavaa vuonna 2015 voisi tehdä!

Pari juttua tapahtuu varmasti, ne olemme jo lyöneet alustavasti lukkoon.

Meillä on jo lokakuusta asti lojunut lahjakortti valitsemaamme kylpylähotelliin jossain päin Espanjaa. Yksi yö ruokineen plus kylpylä tai muu hemmottelu, ei hullumpaa. Lastenhoitokin on luvattu järjestää puolestamme eli pääsemme aikuisten reissulle ihan kahdestaan. Ehtisiköhän tämän käyttää jo tammikuussa?

Kuva täältä.

Kesäkuussa vietämme perinteistä mökkiviikonloppua ystävien kanssa Garrotxassa. Samalle viikonlopulle on tosin jo ostettu liput lastemme lempibändin KISSin keikalle. Tyttöjen eka rokkikeikka, oujee! Me kävimme Sampan kanssa bändin keikalla 2010, kun he täällä Barcelonassa viimeksi kävivät, ja silloin pikku palleromme olivat vielä niin pieniä, etteivät päässeet mukaan. Nyt kuitenkin laitetaan koko porukka maskit naamaan ja mennään rokkaamaan!

Kuva täältä.

Näiden, keittiöremontin ja hiihtoreissujen lisäksi on iso nippu haaveita ja alustavia suunnitelmia.

Toissa kesänä teimme roadtripin Tukholmasta Skånen ja Kööpenhaminan kautta Billundin Legolandiin. Jo silloin puhuimme, että olisipa kiva päästä joskus näyttämään myös Norja ja etenkin sen vuonot espanjalaistuneille kaupunkilaislapsillemme. Ystävämme asuivat aikoinaan Oslossa, emmekä silloin ehtineet siellä vierailemaan. Viime kesänä puolestaan toiset ystävämme viettivät kokonaisen kuukauden Norjan vuonoilla asunnonvaihdon merkeissä ja kokemus kuulosti todella hienolta. Me aikuiset olemme toki Norjassa käyneet aiemmin, mutta vain pohjoisessa. Minä olen lapsena käynyt monella kesälomareissulla Pohjois-Norjassa ja Sampalle on Lyngen ja muut randohiihtopaikat tuttuja. Lapsille tämä olisi kuitenkin uusi, erilainen maa tutustuttavaksi.

Kuva täältä.

Momondon Destination2015 -kilpailu sai taas pyörittelemään tätä ideaa ensi kesälle. Mitä jos lentäisimme koulujen loputtua ensin mummoloihin Lappiin ja sieltä tekisimme pienen lomamatkan Norjaan? Kun laitoin Trip Finderiin hakuehdoiksi Luonto - Eurooppa - Heinäkuu, hakukone ehdotti meille Osloa. Sepä sattui! Trip Finder löysi meille mahdolliset lennot Oulusta Osloon yhdellä vaihdolla toivomillemme päiville. Oslosta voisimme ottaa auton allemme ja ajaa vaikkapa Bergeniin (näkisimmeköhön siellä Varg Veumin rosvojahdissa...) ja muutenkin ajella ympäri pienempiä paikkoja. Sekä toivottavasti ihailla auringonnousuja ja -laskuja vuonoilla.

Varg Veum, ahhh. Kuva täältä.

Lämpöä ja aurinkoa emme kesälomalta varsinaisesti kaipaa, niitä saa täällä Barcelonassa ihan riittämiin ympäri vuoden, mutta haluaisin lomallani kokea sellaisen huikaisevan elämyksen, joka syntyy, kun näkee jotain aivan ihmeellistä. Trip Finderin mukaan heinäkuussa, jolloin tämä reissumme olisi mahdollista tehdä, lämpöasteet Oslossa vaihtelevat 13-23 asteen välillä, ja se olisi oikein hyvä meille. Jos vain ei ihan koko ajan sataisi, niin voisimme vähän retkeillä ja patikoida ja ennen kaikkea katsella maisemia ja vierailla pienissä kylissä. Ja mikä ettei tutustua myös Oslon tarjontaan, kuulemma sekin on kiinnostava kaupunki.

Monia muitakin reissuhaaveita olemme heitelleet ilmaan: Amsterdam, Portugal, Normandia... Eurooppa on täynnä kiinnostavia paikkoja!  Kuitenkin, koska joka tapauksessa menemme kesällä käymään Pohjois-Suomessa, olisi tuo Norjan reissu mukava tauko Suomielämään ja samoin jatko meidän toissavuotiselle Skandinavian road tripillemme!

Osallistun tällä haaveilulla Momondon Destination2015 -kilpailuun. Myös lukijat voivat osallistua kilpailuun ja voittaa max. 1500 euron arvoiset lennot. Ohjeet löytyvät täältä!

Just dreaming and planning next year's travels and activities!

Labels: , ,

2 Comments:

At January 30, 2015 at 1:55 AM , Blogger Eevastiina Lehtonen Vieira said...

Hei minäkin haluaisin osallistua tuohon kilpailuun, kohteena Barcelona tai Madrid.
Yritin laittaa sulle vinkkejä Portugalin matkan varalle, mutta jostain syystä se ei toiminut, yritin laittaa tekstiä kaksi kertaa.
Eevastiina Lehtonen Vieira
eevastiina61@netti.fi

 
At February 2, 2015 at 9:40 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Hei, vinkit tulivat perille, suuri kiitos niistä!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home