Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, December 22, 2014

Lumitilanne lauantaina (Masella, Pyreneet)

Sillä aikaa, kun minä hoitelin kaupungilla viimeisiä jouluhankintoja ja lipittelin viiniä ystävien kanssa, muu perhe vietti raittiimpaa elämää Pyreneillä hiihtohommissa!


Kohteena oli vakipaikkamme Masella, jonne 3/4 perheellä oli viime vuonna kausikortit ja joka on yksi ensimmäistä hiihtokeskuksista Barcelonasta katsoen. Se on myös yksi isoimmista Pyreneiden hiihtokeskuksista, yhdessä sisarkeskus La Molinan kanssa. Ajomatkaa sinne on noin pari tuntia.

Alkutalven lumitilanne on Masellassa aiempia vuosia huonompi, rinteet ovat auki puhtaasti lumetuksen avulla. Andorrassa luonnonlunta on jo enemmän. Allaolevassa kuvassa näkyy selvästi lumiraja: aika ylös saa mennä, että alkaa olla valkoista.Perhe lähti ajelemaan Pyreneitä kohti vasta puolen päivän aikaa, sillä tarkoitus oli olla iltapäivä  mäessa ja lisäksi mennä iltamäkeen, esqui nocturniin. Iltamäki alkaa puoli seitsemältä ja ohjelmassa on DJ ja lounge bar terassilla. Tällä kertaa oli aika hiljaista, ollaanhan vasta alkutalvessa eikä lunta ole paljon. Lisäksi viimeinen viikonloppu ennen joulunpyhiä piti kai ihmiset rinteiden ulkopuolella. Mutta ainakin oli hyvin tilaa laskea lojotella eikä kahvilassa ollut jonoa! Iltamäki loppui puoli kymmeneltä, jonka jälkeen väsyneet hiihtäjät palasivat kotiin nukkumaan.


Hiihtokausi on siis avattu!


My family went to ski to Masella, one of the closest ski resorts of Barcelona, on weekend!

Labels: , , ,

1 Comments:

At December 22, 2014 at 10:24 AM , Anonymous Sofia / Liikkeellä said...

Tuo lumirajan näyttävä kuva kertoo kyllä paljon luonnontilasta siellä päin maailmaa tähän aikaan vuodesta. Ei lunta täällä kotosuomessakaan kovin aikaisin tullut, mutta keskukset ovat nyt päässeet avaamaan; Oulussa luotetaan edelleen lumetukseen pitkälti mutta Kainuussa ja täällä Lapissa on jo luonnonluntakin ihan mukavasti :) Ihanaa, että saatiin oikeasti valkoinen joulu!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home