Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, January 2, 2015

Kameran kanssa temppuilua Sitgesissä


Vuosi alkoi teknisillä ongelmilla.

Kävimme vuoden ensimmäisenä päivänä Sitgesissä. Matalalta paistava talviaurinko sai kaupungin kauniiksi, ja otin paljon kuvia taloista, lasten touhuista, rantatunnelmasta... Parissa poseerasin itsekin, ja sekö se sitten sai kameran sekaisin. Jotain nimittäin tapahtui ja suurin osa kuvista katosi! Molemmat muistikortit on tyhjennetty tietokoneelle ja kuvissa on kolmen tunnin tauko. Minne lie hävinneet, arghh.


Viime aikoina on ollut pieniä ongelmia, kamera on herjannut erroria ja jotenkin temppuillut, mutta ei mitään näin ärsyttävää. Nyt kokeillaan jonkin aikaa varamuistikortilla, johon mahtuu vain reilut 200 kuvaa, ja katsotaan, onko vika vanhoissa muistikorteissa vai alkaako Nikon käymään vanhaksi ja tuleeko tässä uuden kameran hankinta eteen. Toivottavasti ei!

Muutama kuva kuitenkin jäi muistoksi ja onneksi kännykätkin olivat mukana. Jälleen mietin, että olisiko sellainen minijärkkäri meille hyödyllinen. Näin me molemmat aikuiset voisimme kuvata, ja ehkä lapsetkin voisivat pikkuhiljaa opetella ottamaan muitakin kuvia kuin kännykkäkuvia koirista ja toisistaan. Taidan ottaa selvää, olisiko jollain kaverilla lainata pariksi päiväksi testiin.


Sitges on tosiaan rantakaupunki noin 40 km Barcelonasta etelään. Käymme täällä harvoin, mikä on harmi, sillä kaupunki ja ranta ovat varsinkin off seasonina viehättävät. Lyhyen ajomatkan päässä Barcelonasta on kuitenkin paljon toinen toistaan nätimpiä paikkoja, joten aika ei vain riitä kaikkeen. Näköjään olen vain kerran aiemmin postannut lyhyesti Sitgesistä, lokakuussa vuonna 2011. Kylläpä siitäkin on jo aikaa!


Tyrskyt olivat ajoittain melkoiset. Laineilla näkyi surffareita ja SUPpailijoita, mutta niistä otetut kuvat ovat kadonneiden joukossa. Uimareita ei näkynyt, muutama hassu kahlaaja kyllä. Aallot olivat heittäneet rannalle meduusoja ja monenlaisia simpukoita. Kävelimme hissuksiin paria Sitgesin 17 rannasta päästä toiseen. Kiipesimme tietysti myös rannalla nököttävälle kirkolle, Sant Bartomeu i Santa Teclalle.Uuden vuoden kunniaksi kävimme syömässä The American -ravintolassa. Olen hölmöyksissäni haastanut itseni tipattomalle, lihattomalle, kofeiinittomalle ja vähäsokeriselle tammikuulle, joten aika vähäistä oli minun herkutteluni tässä pihvimestassa. Muu perhe kyllä tykkäsi purilaisista, ribseistä ja wingseistä. Terassilla oli mukava katsella olikulkijoita, paljon oli ainakin koiranulkoiluttajia liikkeellä.Kamerasähellyksestä huolimatta oli ihana alku vuodelle! Sitges on kyllä kiva paikka vaikkapa tällaiselle päiväretkelle Barcelonasta. Junalla pääsee edullisesti ja nopeasti perille esimerkiksi Estacio Santsilta, Renfen sivuilta voi etsiä tarkat aikataulut ja hinnat!

Sunny first day of January in Sitges! We had problems with camera but luckily some of the photos were saved!

Labels: , , ,

10 Comments:

At January 2, 2015 at 10:29 AM , Blogger Elina / Vaihda vapaalle said...

Voi mikä kamala ajatuskin, että suurin osa kuvista vain katoaa kuin tuhka tuuleen tai ei tallennu lainkaan! Onneksi aivan kaikki eivät kuitenkaan kadonneet. Nämä on oikein nättejä. Kivan oloinen paikka :)

 
At January 2, 2015 at 12:06 PM , Blogger //aNNiKa said...

Sitges on kyllä ihana ja varmaan ihan paras näin talvisella. Olen käynyt siellä vain kesällä ja sillon ihmisiä on pikkasen liikaa. Toivottavasti kameran temppuilut selviää. Auttaisko muistikortin formatointi?

 
At January 2, 2015 at 2:50 PM , Blogger Matkatar said...

Vitsin hienoja kuvia! Sitges on ihan mukava paikka, itsekin olen siellä kerran käynyt ja mieli tekisi uudelleen. Ehkä kannattaa jostain kysellä jos saisi ne kuvat palautettua?

 
At January 2, 2015 at 7:06 PM , Blogger Veera A said...

Voi ei, ei ole tullut koskaan mieleenkään, että kuvat voisivat vain kadota :(. Toivottavasti putkahtavat esiin jostain bittiavaruuden kätköistä. Kauniita tosin ovat nämä jäljellekin jääneet.

 
At January 2, 2015 at 11:27 PM , Anonymous Satu VW I Destination Unknown said...

Eikä! Tosi harmillista... Nämäkin kuvat tosin ovat upeita. Itselläni on viime aikoina käynyt niin että kuvaan vain kännykällä, videotakin.... Varsinkin jos olen muksujen kanssa yksin matkassa tai ulkoilemassa, järkkärin raahaminen tuntuu jotenkin vaivalloiselta, ja usein kuvat jäävät kokonaan ottamatta. Onneksi iPhonessa kamera on sen verran hyvä että kaikki kuvat eivät ole ihan huttua.... Ja toivottavasti kuvat jotenkin sieltä kortin kätköistä vielä löytyisivät!!

 
At January 3, 2015 at 1:30 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Sitges on kiva paikka, varsinkin näin talvikuukausina. Kesäisin se on minun makuuni vähän liian täynnä porukkaa, mutta jotkut tykkää siitäkin :)

 
At January 3, 2015 at 1:33 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Muistikorttien kanssa taisi käydä niin, että ensimmäinen kortti jostain syystä vain alkoi temppuilla ja jossain vaiheessa lopetti tallettamasta kuvia. Sitten kun se tavallaan tuli täyteen (vaikkei kuvia oikeasti ollutkaan) alkoi kuvat tallettua kakkosmuistikortille. Harmittaa älyttömästi ne kadonneet kuvat, mutta ei niitä taida saada mitenkään takaisin. Muistikortti vaihtoon!

 
At January 5, 2015 at 8:57 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Ei niitä kuvia taida enää mikään pelastaa, muistikortissa tai jossain taisi olla kosketushäiriö ja sinne meni kuvat. Onneksi jäi muutama sentään talteen!

 
At January 5, 2015 at 8:58 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos Veera :). Ei niitä menetettyjä kuvia enää mikään pelasta, mutta noh, elämä on...

 
At January 5, 2015 at 8:58 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Mullakin on iPhone ja se on kyllä ihan riittävä reissussa, varsinkin jos myöhemmin vähän fiksailee :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home