Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, January 12, 2015

Baqueira Beret - viisikymppisiä juhliva hiihtokeskus Espanjassa

Kampaajan tuolilla istuessani lueskelin espanjalaisia juorulehtiä, ja moni julkkis oli näköjään nämäkin joulunpyhät viettänyt Baqueira-Beretin hiihtokeskuksessa. Kypärä päässä ja laskettelulasit silmillä on hyvä pysytellä tuntemattomana. Ties vaikka mekin seisoskelimme jonkun kuninkaallisen vieressä!


Val d'Aranissa, aivan Ranskan rajan tuntumassa sijaitseva Baqueira-Beretin hiihtokeskus on yksi Espanjan suurimpia. Hiihdettäviä kilometrejä on 153, joista 7 kilometriä murtsikkalatua, ja rinteitä 99. Alue on runsasluminen, sillä Atlantin valtamereltä saapuu usein matalapaineita, jotka vuoriston kohdatessaan satavat alas lumena. Nytkin siellä on webcamien mukaan mukavasti lunta, vaikka muualla Pyreneillä joudutaan sulkemaan rinteitä lumipulan takia.


Hiihtokeskus viettää tänä hiihtokautena 50. juhlavuotta ja sinne on avattu muutamia uusia hissejä ja rinteitä. Hiihtokeskus jakautuu kolmeen osaa: Baqueiraan, Beretiin ja Bonaiguaan. Me olimme Beretissä, joten aloitetaanpa siitä.

Kuva täältä.

Beretissä on leveitä, helppoja rinteitä ja se on mainio perheille ja ei niin kokeneille hiihtäjille.  Ihan aloittelijoille siellä on lastenrinteitä, ja kuten koko hiihtokeskuksessa, aloittelijoiden alueelle saa edullisimpia lippuja, joilla ei ole asiaa muihin hisseihin. Snowpark löytyy, samoin slalom-rinne.  Beretissä on myös murtomaahiihtolatu, ja sukset ja monot voi vuokrata paikan päältä. Kauden 2014-2015 uutuutena Beretissä on uusi nappihissi, joka vie uusille mustille rinteille, taitaa siellä yksi punainenkin olla. Lisäksi on avattu uusia helpompiakin rinteitä.


Baqueira on alueista vilkkain. Sieltä löytyy hotelleja, ravintoloita ja meininkiä. Rinteet ovat tällä alueella pitkiä: pisin yksittäinen lasku on hieman yli 600 korkeuserometriä. Täältäkin löytyy aloittelijoiden rinteitä. Tämän vuoden uutuutena yksi suosituimmista offareista, La Passarells, on muutettu ihan viralliseksi mustaksi rinteeksi.


Bonaigua on alueista pienin ja sen puolella merkittyjä rinteitä ei ole niin paljon kuin muissa. Se on alueista ainoa, joka sijaitsee kokonaan puurajan yläpuolella ja se on näistä kolmesta jyrkintä seutua. Täälläkin on aloittelijoiden alue, mutta muuten rinteet ovat lähinnä punaisia tai mustia.


Lähimmät isot lentokentät löytyvät Ranskan Toulousesta (160km) ja Espanjan Barcelonasta (330km). Oman auton vuokraus on suositeltavaa, ihan jo senkin takia, että näin voi tutkia Val d'Arania ja sen kauniita kolkkia paremmin.

Hieno paikka, vetää vertoja Alppien hiihtokeskuksille!


Baqueira-Beret, located in the Val d'Aran, next to the French border, is one of the most visited ski resorts in Spain. Of course we went there also on Christmas!

Labels: , , ,

4 Comments:

At January 12, 2015 at 7:07 PM , Anonymous Anonymous said...

Mielenkiintoista, täytyy etsiä lisää tietoa Pyreneiden laskettelumahdollisuuksista. Käymme parin vuoden välein Alpeilla laskemassa ja vaihtelu voisi virkistää. -sanna-

 
At January 12, 2015 at 9:11 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kyllä Pyreneitäkin kannattaa harkita, tosin muualla kuin Baqueira-Beretissä ei se lumi taida olla aina varma. Kannattaa siis seurata lumitilannetta :)

 
At January 13, 2015 at 1:17 PM , Blogger Matkatar said...

Hih, me emme ole laskettelijaihmisiä, mutta olemme käyneet tuolla kesällä vaeltelemassa. Tosi upeat näköalat!

 
At January 14, 2015 at 8:19 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Mekin olimme aiemmin käyneet vain kesällä, kaunista siellä kyllä on! Toivottavasti ensi kesänä löytyy muutama vapaapäivä, että ehtisi käydä vähän retkeilemässä.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home