Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Wednesday, January 7, 2015

Koti kuntoon - Vierashuone varastoksi (Valokuvahaaste: Uusi - New)

Vaihteeksi jotain muuta kuin reissuja! Kotonahan tässä suurin osa ajasta elellään, ja välillä pitää panostaa ihan arkiseen asumismukavuuteen.

Vierashuoneemme ehti aina kylästelyjen välissä muuttua romuvarastoksi, ja niinpä päätimme tehdä pikkukopperosta ihan virallisen varastohuoneen. Täällä päin maailmaa on asunnoissa harvemmin mitään erillistä ullakko- tai kellarivarastoa, eli kaikki tavara on säilytettävä sisätiloissa: sukset, kesä- ja talvivaatteet, matkalaukut, joulukoristeet, muistot, polkupyörät (ei tulisi mieleenkään jättää pyörää kadunvarteen, edes lukittuna) ja ihan kaikki. Uhrasimme nyt vieraidemme asumismukavuuden varastolle, anteeksi vain.


Ensin huone piti tyhjentää kaikesta romusta. Sen jälkeen kätevä isäntä kasaili rokin pauhussa Ikean kaappeja aamusta iltaan. Kesken operaation huomasimme, että emme olleet ostaneet tarpeeksi kaapinovia, joten projekti on vielä hieman kesken. Tavaraa on kuitenkin jo tungettu kaappeihin, ja miten siistiltä siellä nyt näyttääkään! Huoneessa on nyt myös parempi valo, sillä ostimme Ikeasta seinään kiinnitettävän lampun. Kattolamppumahdollisuutta ei ole, sillä katossa ei ole minkäänlaista valaisimen liitäntälaitetta, sokeripalaa tai muuta. Eipä niitä ole muissakaan makuuhuoneissa, outoa.

Valmista ei siis ihan vielä tullut, mutta voiton puolella ollaan! Olkoon tämä osallistumiseni valokuvahaasteeseen, jonka aihe on tällä viikolla Uusi!


With these photos I take part in a photo challenge which theme this week is "New". We changed our guest room to storage room. Sorry guests, now you have to sleep in the living room on sofa bed!

Labels: , ,

18 Comments:

At January 7, 2015 at 5:37 PM , Blogger Pieni Lintu said...

Kivalta jo näyttää!

 
At January 7, 2015 at 5:47 PM , Blogger Jenni said...

Mä olen kanssa Yhdysvalloissa nähnyt tuota meininkiä, että ei ole kattolamppumahdollisuutta. Makuuhuoneessa vielä menettelee, mutta musta on aika omituista, kun sellainen puuttuu olohuoneesta tai ruokatilasta...

 
At January 7, 2015 at 6:20 PM , Blogger Matkatar said...

Varmasti ihan järkevää. Vieraita ei ole kuitenkaan koko aikaa, mutta te elätte arkipäivää paljon mukavammin ja tilavammin kun ylimääräiset tavarat ovat kotona siististi varastossa.

 
At January 7, 2015 at 6:41 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos! Valokuvaushaasteeseen eivät nämä kuvat ole parhaita, valaistus oli olematon enkä viitsinyt rakentajaa häiritä, mutta aihe nyt sattui sopimaan :)

 
At January 7, 2015 at 6:44 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Tuleehan noista pienistä pöytä- ja jalkalapuista kiva tunnelmavalo, mutta auta armias, kun pitää vaikka siivota tai tehdä jotain, mikä vaatii kirkkaan valon. Minulla taitaa olla joku lomaltapaluudepressio, mun kaikki ärsyttää tässä kämpässä: varastotilan puute, valaistus, keittiö, naapurit... :)

 
At January 7, 2015 at 6:45 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

No mekin laskettiin, että kalliita on neliöt, jos niitä vaan muutaman viikon vuodessa käyttää. Vieraat saavat nyt nukkua olohuoneessa vuodesohvalla, ei voi mitään :)

 
At January 7, 2015 at 8:08 PM , Blogger Jael said...

Hyvältä näyttää! Minä niin tarvitsisin tuollaisen,mutta ei ole tilaa.Uusissa taloissa on varastot asunnoille,mutta tällaisissa vanhemmissa,jossa itse asun niin ei ole.

 
At January 8, 2015 at 10:16 AM , Anonymous SusuPetal said...

Huh, kavahdan kaikenlaisia remontteja, joten rispekt!!

 
At January 8, 2015 at 4:06 PM , Blogger pappilanmummo said...

Varasto on ainakin lähellä!

 
At January 9, 2015 at 8:34 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos, toivottavasti saadaan viikonloppuna huone kokonaan valmiiksi ja saa taas hetkeksi unohtaa pienet ja isommat remontit :)

 
At January 9, 2015 at 8:35 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Odotan sitä päivää, että tämä kämppä on kokonaan rempattu eikä tarvitse enää stressata sotkusta :)

 
At January 9, 2015 at 8:35 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

No on, sen kun oven aukaisee :)

 
At January 10, 2015 at 12:48 PM , Blogger Kristiina said...

Näinhän se menee, uusi vuosi ja uudet kujeet.

T. Täysin arkista

 
At January 10, 2015 at 5:53 PM , Blogger Ina said...

Hyvalta nayttaa! :D Mulla on varastotilaa mutta silti se tavara tuntuu aina siirtyvan sinne missa eletaan eika loytavan takaisin omalle paikalle. Se arsyttaa. :( Jarjestelyhommia on taallakin tiedossa. Nyt olen yrittanyt kayda viela purkamattomia laatikoita kellarista lapi. On siina viela urakkaa mutta yksi kerrallaan.

 
At January 11, 2015 at 7:42 PM , Blogger Mustis said...

Hienosti tulee uutta ja remontointi ilahduttaa aina, olipa se pientä tai suurta. Siellä päin maailmaa elämä ja varastotilatkin ovat vähän eritavalla kuin täällä, mutta yksi on samanlaista eli kun siirtää ja siivoaa niin toinen paikka täyttyy:) Ostin uudet sukset ja jätin portailla. Tuli kyllä mieleen miten helppoa jonkun on ne siitä "lainata":)

 
At January 12, 2015 at 9:14 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Niinpä, uusi alku!

 
At January 12, 2015 at 9:15 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Pikkuhiljaa... Se on kyllä totta, että tavara siirtyy sinne, missä eletään. Jostain syystä lapset haluavat aina leikkiä olohuoneessa, eivät ikinä omissa huoneissaan. Olohuone on aina kuin lähtevä laiva, aivan sekaisin :)

 
At January 12, 2015 at 9:16 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Toivottavasti ei sukset lähde ohikulkijan matkaan!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home