Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Saturday, January 10, 2015

Kuljeskelua Poblenoussa

Kuten blogistakin ehkä huomaa, lähdemme mielellämme pois kaupungista aina kun mahdollista. Teemme päiväretkiä, käymme patikoimassa tai hiihtämässä tai lähdemme ihan koko viikonlopuksi jonnekin raittiimpaan ilmaan.

Nyt loman ja kaikkien retkien jälkeen tuntuu, että en keksi oikein mitään uutta nähtävää täällä Barcelonassa. Vajaassa kuudessa vuodessa ehtii aika tarkkaan koluta kujia, museoita, nähtävyyksiä ja kahviloita. Välillä tuntuu, että kaikki on jo nähty. Vaikka eihän se ole totta, on vain itsestä kiinni poikkeaako sivupoluille vai kulkeeko aina niitä samoja katuja. Uusia juttua avataan kaupungille koko ajan, minä vaan olen jämähtänyt rutiineihin.

Jonkinmoinen uudenvuodenlupaukseni olkoonkin, että joka viikko teen jotain vähän erilaista täällä kotikaupungissa. Käyn jossain museossa, jossa en ole aiemmin käynyt, kokeilen uutta kahvilaa tai vaikka otan metron johonkin barrioon, jossa en ole juurikaan pyörinyt. Sen kun vaan flaneeraan, maleksin joutilaana aiemmin tuntemattomilla kadunpätkillä kaupunkielämää ihmetellen. Muutama turistinähtävyyskin taitaa olla näkemättä, ihan vaan siksi, koska "ehtiihän sinne myöhemminkin".


Tällä viikolla kuljeskelin ympäri Poblenouta, kaupunginosaa, jossa ei välttämättä turisteille ole hirveästi nähtävää, mutta josta minä tykkään. Se ei ole liian sliipattu, vaikka paljon siellä uutta rakennetaankin, eikä siellä ole tungosta. Poblenou on jo jonkin aikaa ollut jonkinlaisessa muutosvaiheessa: joka kerta kun siellä käyn, löydän uusia kahviloita, ravintoloita, putiikkeja...

Tälläkin kävelyllä löysin monta kahvilaa, johon olisin halunnut istahtaa. Yhdessä otin kaverin kanssa kupin teetä, mukavassa Idealissa Carrer Maria Aguilólla. Samalle kadulle oli putkahtanut valtavasti söpöjä lastentavara- ja lastenvaatekauppoja sekä lapsiystävällisiä kahviloita, joille tosin minulla ei enää ole tarvetta, mutta tiedänpähän nyt vinkata, jos joku kyselee.

Poblenou on vanhaa tehdasaluetta ja täällä näkee vielä paljon vanhoja tehtaita ja halleja.  Osa on aika karmeassa kunnossa, mutta osa on otettu uusiokäyttöön. Muutama vuosi sitten kävimme kaverin kanssa huviksemme katsomassa loft-asuntoja vanhassa viinatehtaassa. Olisihan se aika siistiä asua sellaisessa!

Kävelin hiljalleen pitkin Rambla del Poblenouta. Tammikuisena arkiaamuna täällä oli rauhallista, muutamia papparaisia ja rouvia oli ostoskärryjen kanssa liikkeellä. Oli täkäläisittäin kylmä päivä, aurinko kyllä paistoi kirkkaasti, mutta kivitalot oikein hohkasivat kylmyyttä.


Puut notkuivat mandariinien painosta.


Kävin myös Poblenoun pienessä kauppahallissa. 


Myös rannalla oli kovin hiljaista. Istuskelin rantakivillä jonkin aikaa, mutta aurinko porotti kovasti, eikä minulla ollut aurinkorasvaa, joten piti lähteä pois. Pidempäänkin olisin viihtynyt, oli rauhallista ja merikin oli tyyni. Kiva päivä!

Mukavaa, aurinkoista viikonloppua!


Just walking around in Poblenou!

Labels: ,

5 Comments:

At January 10, 2015 at 9:07 PM , Anonymous Anonymous said...

Voih, tuttuja maisemia, asuin Poblenoussa kauan sitten! Paljon se on varmasti muuttunut siitä, pitäisi päästä katsomaan!

 
At January 12, 2015 at 7:08 PM , Anonymous Anonymous said...

Olemme tulossa keväällä Barcaan ja hotellimme on Poblenoussa! Kivalta kuullostaa :)

 
At January 12, 2015 at 9:12 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Poblenoussa on aina uusia kahviloita, kun siellä käyn! Paljon siellä on vielä sellaisiakin paikkoja, jotka saisi siivota ja remontoida, mutta jospa se pikkuhiljaa pesisi kasvonsa ja muuttuisi vieläkin elävämmäksi asuinalueeksi :)

 
At January 12, 2015 at 9:13 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Tervetuloa :)

 
At January 15, 2015 at 2:19 PM , Anonymous Anonymous said...

Voi kuinka pidänkään blogistasi ja tietysti Barcelonasta, suosikkikaupunkini jonne aina palaan! Löysin blogisi Instagramin kautta, matkakuumetta herättäviä kuvia myös siellä. Kiitos:)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home