Gluteeniton kasvislasagne
Pari postausta sitten tuumasin lisääväni tänne muistiin hyvän kasvislasagnen reseptin. Tein sitä viikko sitten sunnuntaina ja oli kyllä paras lasagne mitä olen koskaan tehnyt.
Ohje on melko peruslasagnen ohje. Löysin sen syyskuun Yhteishyvän Ruoka-liitteestä ja muokkailin sitä vähän, vaihtaen mm. lasagnelevyt ja jauhot gluteenittomiin.
Gluteeniton kasvislasagne
Gluteenittomia lasagnelevyjä
1 munakoiso
1kesäkurpitsa
1 punainen paprika
250 g herkkusieniä
Tomaattikastike
2 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl valkoviiniä
ripaus sokeria
1 rkl oreganoa
suolaa, mustapippuria
Juustokastike
2 rkl voita
2 rkl gluteenittomia jauhoja
4 dl maitoa
100 g juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
Kirsikkatomaatteja
Basilikaa
Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika, viipaloi herkkusienet. Paista öljyssä pannulla.
Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota öljyssä. Lisää loput ainekset ja hauduttele kastiketta ainakin 10 minuuttia.
Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa, lisää sekoittaen jauhot ja maito. Hauduta hetki, mausta ja lisää noin puolet juustosta.
Levitä lasagnevuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, lasagnelevyjä, kasvisseosta ja tomaattikastiketta.
Kaada päälle juustokastike, lisää juustoraaste, basilikaa ja koristele puolikkailla kirsikkatomaateilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Labels: Gluteeniton, Ruokaa
3 Comments:
Näyttää todella herkulliselta.. nam:)
Oli hyvää :)
Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home