Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, October 3, 2014

Raakaa hääpäivälounasta (El Café)

Olemme nyt jo yli kuukauden ajan vähentäneet radikaalisti lihan syöntiä arkipäivinä. Koulussa lapset syövät sitä mitä koulun kanttiini sattuu tarjoamaan ja viikonloppuina olemme hakeneet kauppahallista kunnollista laadukasta lihaa, mutta arki-iltoina on ollut ruokana kasvisruokaa. Monet riidat ollaan jo käyty Isosiskon kanssa, joka osaa olla jääräpäinen, mutta poc a poc, pikkuhiljaa opetellaan syömään sieniä, punajuuria ja paistettuja tomaatteja.

Tänään kävimme Sampan kanssa juhlistamassa syyskuun lopussa ollutta hääpäiväämme ja lounastimme kasvisruokahengessä Blueproject Foundationin El Caféssa. Blueproject Foundation on taidekeskus, joka pyrkii tarjoamaan syvällistä nykytaidetta (en tiedä siitä sen enempää, keskityin vain ruokatarjontaan). Projektin kahvila tarjoaa vain luomua ja kasvisruokaa, suurimman osan annoksista ollen raakaruokaa, vegaanista ja gluteenitonta. Ja hyvää!


Otimme molemmat päivän menut eli alkuruoat, pääruoat ja jälkiruoat. Vaihtoehtoja oli kaikkiin kaksi ja halusimme maistaa tietenkin kaikkea mahdollista. Ainoa päivän menun annos, joka sisälsi gluteenia, oli toinen pääruoista, kaikki muu sattui olemaan keliaakikollekin sopivaa.Ja mitäs me sitten napaamme vedettiin...


Salaattia tofulla, maissilla, iduilla, oliiveilla, kastikkeena mangosalsaa. Kaikkien annoksien lisukkeena ollut näkkärimäinen leipä oli ihan älyttömän hyvää, olisin voinut vaikka ostaa kotiinkin.


Toinen alkupala oli sienikeitto, hyvää sekin.


Minun pääruokani eli kukkakaalitabouleh, kasviksia ja porkkanamössöä. Ja tuo leipä edessä, mmm....


Sampan pääruoka, johon en gluteenin takia voinut koskea: leivitettyjä punajuuria, täysjyväriisia ja aiolia eli valkosipulikastiketta.


Jälkiruokana oli viikuna-manteli-taatelikakkua. Gluteenitonta, raakaruokaa ja vegaania. Ja tosi hyvää.


Toinen jälkiruoka oli kookostryffeleitä vadelmakastikkeella. Muistin taas, etten tykkää hirveästi kookoksen mausta, mutta hyvin meni tämäkin hassunnäköinen annos alas.

Menun hintaan (15 euroa) kuului myös viini ja vaikka tilasimme lisäksi vettä ja kahvit niin täytyy sanoa, että halvaksi tuli tämä hääpäivälounas!

Ravintola löytyy osoitteesta Carrer Princesa 57, läheltä Ciutadellan puistoa.


We had a nice lunch today at the El Café of the Blueproject Foundation. Everything there is organic and vegetarian, most of the plates are also gluten free, vegan and raw food. Really nice, will definitely go again! You'll find it on Carrer Princesa 57.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home