Tomaattipiiras, gluteeniton
Kasvisruokakokeilut jatkuvat!
Kokeilin viime viikolla lentokentältä ostamassani Maku-lehdessä olevaa kirsikkatomaattipiirasta ja sehän oli hyvää! Pohjan tein ohjeesta poiketen gluteenittomana. Vaihteeksi mukava tällainen ohje, jossa piiraan täytteessä ei ole juustoa. Itse asiassa tämä olisi tosi helppoa tehdä vegaaniversionakin, jos vain valitsee sopivan piiraspohjan.
500 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 rkl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
piiraspohja (minä tein gluteenittomana ilman sen kummempaa ohjetta, alkuperäisessä ohjeessa 450 g filotaikinaa)
Halkaise tomaatit, kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
Sulata voi ja sokeri pannulla, anna karamellisoitua.
Lisää balsamico, valkosipulit ja tomaatit varovasti pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Varo paistamasta liikaa, etteivät tomaatit hajoa.
Levitä tomaatit piiraspohjan päälle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile lämpimänä.
Labels: Gluteeniton, Ruokaa
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home