Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, October 3, 2014

Ruokaa reissussa, haaste

Blogeissa on kiertänyt tämä haaste jo jonkin aikaan, ja koska tykkään sekä ruoasta että matkustamisesta niin jo vain minäkin siihen osallistun!


1. Mikä on lempiruokalajisi?

Minähän syön melkein kaikkea. Yhtä ylitse muiden ruokalajia ei ihan oikeasti ole. Kotona Pohjois-Suomessa haluan poronkäristystä ja hilloja, Ranskassa confit de canardia ja tartifletteä ja täällä kotona, no, ihan mitä vaan armaani minulle tekee. Pääasia on, ettei se ole minun tekemääni :). Riippuu niin vuodenajasta ja kuunkierrosta, mitä tekee mieli. Suomessa vetelen pulla- ja karjalanpiirakkapusseja urakalla, ja tämä on fakta.

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi?

Ennen reissua joudun yleensä googlettelemaan aika paljonkin ravintoloita keliakian takia. Minulla on yleensä aina laukussa joku gluteeniton eväs mukana. Ravintoloissa täytyy vain luottaa tarjoilijoihin, ja on tullut todettua, että aina ei voi luottaa. 

3. Oletko jossain matkakohteessa joutunut pettymään safkoihin?

Tavallaan Munchenissa, sillä tyhmänä oletin, että Saksassa tunnetaan keliakia, mutta eipäs tunnettukaan. Omaa tyhmyyttä, etten etukäteen etsinyt sopivia ravintoloita. Onneksi viimeisenä iltana mentiin hyvään ravintolaan, jossa sain vihdoinkin vatsani täyteen. Onneksi olen tottunut täyttämään masuni suklaalla ja karkilla.

4. Alkupala, pääruoka vai jälkkäri?

No kaikki, haloo!

5. Entä pizza - millä täytteellä?

Kotona teen yleensä tomaatilla ja mozzarellalla, ravintoloissa olen todella iloinen, jos löydän edes jotain, jota voin syödä. Muistan joskus ennen keliakiadiagnoosin aikaa syöneeni pitsaa Rossossa, jotain paholaisenhillopitsaa tai jotain, ja se oli muistaakseni aika hyvää. Siitä täytyy olla aikaa tosin 12 vuotta tai enemmän.

6. Oletko ikinä osallistunut ruoanlaittokurssille?

En, ja sen kyllä huomaa. Haluaisin kyllä mennä.

7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?

Tykkään Ruotsin ruoista, puhtaista mauista ja simppeleistä esillepanoista. En ole suuri katalaaniruoan ystävä, eikä espanjalainenkaan ruoka oikein herätä tunteita. Vietnamilainen ruoka on ollut tänä kesänä herkkua, mutta onko se vain huumaa jäänee nähtäväksi.

8. Entä juomat?

Ranskalainen valkoviini hyvässä seurassa on parasta.

9. Kuinka "kansainvälistä" ruokavaliosi tavallisesti on?

Hyvin kansainvälinen. Syömme vähän sitä sun tätä. Vaikea sanoa minkä maalaista ruokaa syömme, kaikki menee. Ehkä arkiruoka on kuitenkin italialaistyyppistä, sillä pastat ovat arki-iltojen pelastus.

10. Mitä evästä yleensä otat mukaan matkalle?

Gluteenittomia patukoita, jos vain mahdollista, ja purkkaa. En haluaisi kantaa ruokaa mukanani, mutta valitettavasti joudun usein ottamaan mukaan ensiapupakkauksen, eli keksejä tai jotain, jota voin syödä nälän yllättäessä.

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?

Suomesta tuon Espanjaan aina ruisleipää ja Muumi-keksejä perheelle ja gluteenitonta näkkäriä itselleni. Myös dippijauheet, kardemummat, sitruunapippurit, salmiakit ja xylitolipurkat kulkevat Suomesta Espanjaan. Ranskasta tuomme confit de canardia, Oranginaa ja Vichy-karkkeja. Taas ensi viikolla on luvassa satsi Ranskan tuliaisia!

Shortly: I like to eat!

Labels: , ,

1 Comments:

At October 4, 2014 at 10:46 PM , Anonymous Arja / Haavematkoja said...

Saksalaisten huono keliakiatuntemus yllätti minutkin toissaviikkoisella Berliinin reissulla. Kerran sain eteeni vehnäjauhokuorrutettuja kesäkurpitsoita vaikka luulin että asia oli viimeisen päälle tehty tarjoilijalle selväksi, no onneksi tajusin ekan suupalan jälkeen mistä oli kysymys. Onneksi lauantaiaamu kokonaan gluteenittomalla vegebrunssilla pelasti berliinifiilikset ruoan suhteen :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home