Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, January 16, 2015

Barcelona vähän korkeammalta - Kolumbuksen patsas

Kuten aiemmin uhosin, aion nyt joka viikko yrittää tehdä ja nähdä jotain uutta täällä rakkaassa kotikaupungissani, sellaista, jota olen aina vain lykännyt myöhemmäksi. Kun selailin nettiä ja mietin, että missä kaikkialla voisinkaan käydä, huomasin, että täällähän on vielä vaikka mitä pikkukivaa puuhaa, jota vaan en ole aikaisemmin saanut aikaiseksi tehdä! Nyt tammikuussa on hyvä aika kiertää noita turistinähtävyyksiä, kun ruuhkaa ei ole niin paljon ja lähes joka paikkaan pääsee jonottamatta sisään. Ja sääkin on hellinyt nyt alkuvuoden, tänään tosin satelee ja on viileämpi. Normaali talvisää siis.

Tällä viikolla ihailin Barcelonaa lintuperspektiivistä, Kristoffer Kolumbuksen patsaan huipulta!


La Ramblan rannanpuoleisessa päässä seistä töröttää tämä Kristoffer Kolumbuksen patsas. 60 metriä korkea monumentti seisoo paikalla, jonne Kolumbuksen väitetään palanneen vuonna 1493 löydettyään Amerikan. Monumentin juurella on suuria leijonia vahdissa ja jalusta on koristeltu monin patsain ja kaiverruksin. Ihan hieno paikka.

Monumentin huipulle pääsee pikkuruisella hissillä. Meitä oli viisi henkilöä kyydissä ja ahdasta oli. Ylhäällä odottaa kapea, huipun kiertävä tasanne, jonne mahtuu pari hissillistä ihmisiä kerrallaan. Juttelin hissipojan kanssa ja hän kertoi, että kesäisin jonot voivat olla hyvinkin pitkät, koska monta ihmistä ei mahdu kerralla ylös, mutta näin tammikuussa pääsin heti lipun ostettuani hissiin.


Tasanteelta on huimat näkymät joka ilmansuuntaan, mutta kierrettyäni tasanteen olin jo valmis menemään takaisin maankamaralle. Minua ei yleensä pelota korkeat eikä ahtaat paikat, mutta jotenkin se pienuus sai nyt sydämen vähän tykyttämään. Lattiakin vietti hiukan alaspäin. Ahtaan- tai korkeanpaikankammoisille tämä paikka ei siis todellakaan sovi, mutta muuten kyllä suosittelen käymään, onhan se aina mukava nähdä kaupunkia hieman erilaisesta perspektiivistä!

Alla muutama kännykällä otettu kuva tammikuun iltapäiväauringossa kylpevästä Barcelonasta. Ihmiset näyttävät niin pieniltä...


Finally, after 12 years of my first visit to Barcelona, I went up to the Monument of Columbus to see my favorite city from a bird's eye view. Really nice place to visit if you don't have acrophobia or claustrophobia!

Labels: ,

6 Comments:

At January 16, 2015 at 6:05 PM , Blogger Matkatar said...

Tuo on kyllä käymisen arvoinen paikka, itekin kerran käynyt ja voisin mennä toistekin! Jännästi siellä tuntuu ikäänkun se torni heiluisi, hii.

 
At January 16, 2015 at 9:08 PM , Blogger Tiina Bergman said...

Olemme käyneet Barcelonassa joskus vuosia sitten talvella ja tykättiin kovasti. Mieleen jäi erityisesti retki junalla Montserratiin. Pitäisikin tulla käymään siellä nyt uudestaan, kun pääsisimme autolla tulemaan. Tuota patsasta emme silloin tajunneetkaan ja Gaudin puistokin jäi väliin viimeksi sateen takia. Ihania kuvia!

 
At January 16, 2015 at 9:23 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

No niin muuten tuntuikin! Jotenkin itsekin hämmästyin, kuinka mua alkoi niin ahdistaa siellä ylhäällä. Yleensä tuollaiset korkeat paikat ei tunnu missään, mutta ehkä se oli se ahtaus ja pieni hissinkoppero, jotka saivat aikaan vähän huonon olon. Mutta kiva oli käydä ja menisin uudestaan, mukava nähdä kaupunkia vähän eri suunnasta :)

 
At January 16, 2015 at 9:24 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos Tiina! Paljon on sitten nähtävää ensi kerraksi :)

 
At January 17, 2015 at 8:27 AM , Blogger Tiina V. said...

Me kävimme viime vuonna siellä Barcelonan auringon alla kaksi kertaa:
tammikuussa ja syyskuussa. Kolumbuksen patsaan huipulla emme
käyneet, mutta vaijerihissillä matkasimme Montjuïcille.
Sekin oli huima elämys. Nämä kuvat tuovat muistoja ja
haikean kaipuun kaupunkiin, johon hullaannuimme täysin :)

 
At January 19, 2015 at 6:57 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Minulla on vielä se vaijerihissi käymättä! Ehtisinköhän tällä viikolla, hmmm..... :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home