Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, December 4, 2014

Järkkäri vai kännykkä? - Instagram Travel Thursday

Jälleen täällä ollaan niinkin vaikean kysymyksen äärellä, että otanko järjestelmäkameran reissuun mukaan? 

Vielä joitakin kuukausia sitten olisin sanonut, että totta kai, kuinkas muuten, mutta nyt, kun olen hurahtanut tuohon Instagrammiin niin enpä tiedä. Pärjäisin mainiosti reissussa pelkän iPhoneni kanssa, sillä Installa saa heikommistakin kuvista muokattua kätevästi kivan näköisiä. Järkkäri painaa ja vie käsimatkatavaroissa tilaa. Kööpenhaminassa oletettavasti sataa, ja on aika tylsää alkaa säätää kameraa hyisessä säässä, sormet kohmeessa. 

Kännykkäkuvia on tullut otettua esimerkiksi, kun...

...Varsinaisen kameran tuominen paikalle on ollut kiellettyä tai ainakin epäsuositeltavaa...


...Kun ohimennen ottaa räpsyn jostain tutusta nähtävyydestä...


...Kun pysähtyy liikennevaloihin ja haluaa näyttää, kuinka lokakuun lopulla tarkenee vielä sandaaleilla...


...Kun autonikkunaan sataa suuria vesipisaroita...


...Kun ilta-aurinko värjää talot yhtäkkiä punaisiksi...


...Kun ollaan keilaamassa, eikä tullut painava järkkäri matkaan...


...Kun aamulenkillä lätäköstä heijastuu palmu...


Täytyy katsoa illalla, kuinka laukku tulee täyteen, ja että otanko kameran matkaan. Onhan se oikea kamera kuitenkin aina oikea kamera!

Olen siis loppuviikon reissun päällä, enkä päivitä blogia. En ole edes ajastanut postauksia, joten seuraavan kerran matkakuulumisia tulee maanantaina. Instagram ja Facebook kuitenkin päivittynevät, mikäli löydän Wifin. Nämähän löytyvät myös tuosta oikeasta sivupalkista.

Mukavaa viikonloppua ja toista adventtia jo etukäteen!

---

Nämä kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa, ja osallistun tällä postauksella Instagram Travel Thursday haasteeseen. Haasteen järjestäjinä toimivat Destination UnknownKaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

---

Instagram Travel Thursday is a project with a mission to unite travelers, travel bloggers and other travel industry professionals and destinations on Instagram, and I took part with this blog post. Read more here, everyone can join!

Labels: , ,

28 Comments:

At December 4, 2014 at 9:23 AM , Blogger Laura/ My post-University life said...

Mä huomaan että käytän enenemässä määrin nykyään puhelimen kameraa kun sillä saa kuitenkin todella hyviä kuvia ja toisaalta niitä on jotenkin helpompi näpsiä puhelimen kanssa. Nääkin kaikki kuvat on tosi hienoja, varsinkin jotenkin toi palmukuva on tosi kaunis!

 
At December 4, 2014 at 10:53 AM , Anonymous Satu VW / Destination Unknown said...

Itse painin aina ihan saman ongelman kanssa, ja jos järkkäri on mukana niin silti kuvaan kaikki kohteet kahdesti, kerran kameralla ja kerran kännykällä. Ja nyt kun vielä sain tuon uuden iPhonen niin olen ollut ihan täysin fiiliksissä panoramakuvien otosta! Hyvää reissua joka tapauksessa, lähdit sitten matkaan kameran kanssa tai ilman :)

 
At December 4, 2014 at 12:40 PM , Blogger Ina said...

Mun kannyn kamera ei ole erityisen hyva. Tai siis on muttei tarpeeks hyva mun mieleen. (se on hidas ja lasten kanssa ihan toivoton) Siksi napsin mielellani jarkkarilla kuvia. Juu, painaa! Ja linssi, jolla talla hetkella otan kuvia painaa kanssa vaikka kuinka mutta siltikin. Ja riippuu vahan tietysti myos mihin tarkoitukseen kuviaan haluaa. Instagram on tosi katsy mutta saa ne jarkkarinkin kuvat sinne Instaan halutessaan. Vahan enemman tyota eika tapahdu just siina ja nyt mutta saa kuitenkin. :)

 
At December 4, 2014 at 2:21 PM , Blogger Elina / Vaihda vapaalle said...

Mä kuvaan niin paljon eläimiä, että tarvitsen kunnon zoomin. Sitä ei vielä kännyköistä löydy, joten järkkäri (ja vielä painavalla zoomiputkella) on mulle ehdoton matkoilla mukana. Kaupunkilomalla voisi pärjätäkin pelkällä kännykällä, jossa on hyvä kamera :)

 
At December 4, 2014 at 4:21 PM , Blogger Sanna said...

Samoja mietintöjä on tullut tehtyä aina reissuihin lähtiessä, kun tuo kamera on sellainen rohjake raahata mukana. Silti haaveissa on ostaa järkkäri, kun ei se kännykän kameraa voita vaikka silläkin tosi hyviä kuvia saa otettua ja muokattua. Varsinkin iltahämärässä puhelimen kuvat on heti niin rakeisia. Ja mukavaa reissua!

 
At December 4, 2014 at 4:35 PM , Anonymous Heidi / Auringon alla said...

Ihana tuo palmukuva! Samaa pohdin minäkin. Esim. Madridissa minulla oli oma pieni järkkärini mukana, se ei paina paljoa ja menee useimpiin laukkuihin, mutta toisaalta sen ottaminen esille vie hieman aikaa. Kännykällä on vaan niin paljon nopeampi ottaa kuvia ja kun laatu on nykyään ihan siedettävän hyvä, niin menee entistä enemmän kännykkäkuvailuksi...

 
At December 5, 2014 at 1:49 PM , Anonymous Anne | Metallia Matkassa said...

Järkkärin mukana raahaamisessa on aina ne omat ongelmansa! Toisaalta kuvaisin vain ja ainoastaan "kunnon kameralla", mutta aina sitä ei yksinkertaisesti jaksa ottaa mukaan. Viehän se tilaa, on vähän raskas kantaa jne. Tietysti tässä tilanteessa yksi vaihtoehto voisi olla hieman pienemmän ja nykyaikaisemman kapistuksen hankkiminen :) Kännykkäkuvista en oikein tykkää, paitsi jos ne on vetänyt instan läpi. Mutta reissuun jos lähden, en jätä järkkäriä kotiin. Vaikka kamera kädessä enemmäkseen kulkisinkin :)

 
At December 5, 2014 at 1:59 PM , Blogger Saana said...

Onhan se oikea kamera oikea kamera... Mutta kun käppäilee pitkin maita ja mantuja kamera kaulassa, tuntuu niin turistilta! Ihan niinkuin kaulassa olisi huutomerkki: pölli tämä.

 
At December 5, 2014 at 11:06 PM , Anonymous Annika | travelloverblogi said...

Minä olen minijärkkärinaisia. Se kukee hyvin mukana reissussa. Jossain tilanteissa olen huomannut iPhonen kyllä jopa paremmaksi, esim. konserteissa, joissa valaistusolosuhteet hankalat. Kännykkä tarkentaa nopeammin.

 
At December 6, 2014 at 3:19 PM , Blogger Nella said...

Kokeile kerran pelkällä puhelimella, sitten sen ainakin tietää. :)

 
At December 7, 2014 at 2:41 PM , Anonymous Pirkko / Meriharakka said...

Omalta osaltani olen ajatellut juuri tuota, että jos siirtyisi pokkarista järkkäri + puhelin yhdistelmään - sitä järkkäriä ei sitten kuitenkaan aina olisi mukana (kokemusta on sen myötä, että tällä hetkellä mies kuvaa tuolla järkkäri + puhelin yhdistelmällä). Vähän tuota ajatusta vaan haittaa se, että puhelimeni akku tuntuu aina olevan loppumaisillaan silloin kun sitä tarvitsisi - kameralle on aina ladattu vara-akku, jos puhelimeen luottaisi, niin pitäisi sitten varmaan kantaa aina mukana varalatauspakkia sille, nykyisin kun puhelimiin ei saa enää akkua vaihdettua :-(

 
At December 7, 2014 at 8:37 PM , Anonymous Anonymous said...

Kööpenhamina ei ole niin pohjoisessa kuin Suomi, ei siellä jäädy :D

 
At December 7, 2014 at 8:40 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Voi kyllä jäätyy! Minä olen Lapista, eikä se pohjoisen kylmyys ole ollenkaan verrattavissa Köpiksen kostean kylmään merituuleen, hrrrrrr...

 
At December 7, 2014 at 8:41 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Otin nyt molemmat mukaan ja kumpaakin tuli käytettyä, tilanteen mukaan :)

 
At December 7, 2014 at 8:42 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos, oli aivan mahtava äiti-tytärreissu! Minullakin tuli nyt otettua samasta kohteesta kuvat sekä kännykällä että kameralla. Mielenkiintoista verrata miltä ne näyttävät, kunhan saan ne siirrrettyä koneelle :)

 
At December 7, 2014 at 9:39 PM , Anonymous Anonymous said...

Ihanaa reissua murut!

 
At December 8, 2014 at 4:07 AM , Blogger Veera A said...

Vielä kaksiviikkoa sitten olisin sanonut järkkärillä, mutta sitten uusi Samsung-puhelimeni varasti sydämeni. Ihanan kätevää, kun niin pienellä vempeleellä saa otettua tasokkaita kuvia. Kaiken muun hyvän lisäksi saan muokattua kuvat puhelimella ja ne tallentuvat automaattisesti google-tililleni pilveen. Olen aivan myyty :).

 
At December 8, 2014 at 7:33 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Niinpä :). Mulla on tapana säätää joka tapauksessa kaikki kuvat, järkkärilläkin otetut, ennen kuin niitä missään julkaisen. Suoristan ne, rajaan... Instagrammissa sitten voi päästä photoshoppailun ihan valloilleen kaikilla filttereillä, kivaa hommaa!

 
At December 8, 2014 at 7:35 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Mä haluaisin kunnon zoom-putken! Se olisi vuorilla ihan välttämätön, mutta juuri se painavuus hidastaa ostamista. Tulisiko sitä sitten kuitenkaan kannettua mukana... Sun eläinkuvat on kyllä niin upeita että huh!

 
At December 8, 2014 at 7:36 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitoksia, oli tosi kiva reissu, ja sekä järkkärillä että kännykällä otettuja kuvia on luvassa pian :)

 
At December 8, 2014 at 7:38 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Se on niin näppärää napata kännykkä vain taskusta ja napsia kuvia. Meidän järkkäri on ihan kohtuullisen pieni, mutta en tosiaan viitsi koskaan ottaa mitään ihmeellisempää linssiä mukaan painon takia. Sääli, eri linsseillä saisi kuitenkin vähän vaihtelua kuviin.

 
At December 8, 2014 at 7:40 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Minäkin vedän melkeinpä kaikki kännykuvat Instan tai jonkun muun ohjelman läpi, ne ovat muuten niin haljuja. Joku minijärkkäri olisi aivan mahtava, pitäisi kai pistää tuo meidän varustevastaava insinööri hommiin ja etsimään lisätietoa :)

 
At December 8, 2014 at 7:42 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Totta :D. Tällä reissulla tulo myös vettä taivaan täydeltä ja kyllä tuo kamera taisi kastua jonkin verran. Viemme sen ennen joulun reissuja huoltoon, edellisestä on aikaa ja ei tuo kylmä vesisade varmasti hyvää tuolle kameravanhukselle tehnyt.

 
At December 8, 2014 at 7:44 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Mä myös luulen, että tällä reissusta paremmat kuvat tulivat kännykällä. Valaistus oli tosi haastava, kun oli pimeää, mutta paljon välkkyviä jouluvaloja joka puolella. Jännä nähdä miltä kännykkä- ja järkkärikuvat näyttävät rinnakkain nyt kun siirrän ne tietokoneelle :)

 
At December 8, 2014 at 7:45 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Ja sitten tietysti sattuisi joku aivan mahtava kuvattava juttu vastaan, ja itkisin, että miksi en ottanut kunnon kameraan mukaan ;)

 
At December 8, 2014 at 7:48 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Sehän se on noiden laitteiden ongelma, se akun kestävyys. Kännykkää kun tulee käytettyä koko ajan muuhunkin.

 
At December 8, 2014 at 7:48 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos :)

 
At December 8, 2014 at 7:49 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Ai Samsungissa on hyvä kamera? Kiva kuulla :). Mulla on iPhone 5 ja se on ihan kelvollinen.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home