Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, November 24, 2014

Kööpenhamina: Oletko valmis? (Me olemme!)

Parin viikon päästä olemme jo käyneet Kööpenhaminassa, kahdestaan Isosiskon kanssa äiti-tytärreissulla!

Isosisko sai siis kymmenvuotislahjaksi lupauksen viikonloppureissusta johonkin päin Eurooppaan, ihan mihin vaan hän haluaa. Äidin pienellä ohjailulla hän päätyi valitsemaan kohteeksi Köpiksen ja etenkin Tivolin joulumarkkinat.

Isosisko on saanut tehdä kaikki suunnitelmat ja opetella käyttämään Bookingia, Trivagoa ja mitä näitä nyt on. Hän saa etsiä keinon päästä lentokentältä majapaikkaan ja takaisin, ja keksiä, että missä vaihdamme valuuttaa (tosipuheessa minä olen back uppina, antaa hänen nyt vain tuntea olonsa tärkeäksi). Hän sai valita majapaikan ja ihan kaiken!

Yövymme yhden yön kaverin luona, mutta toisen yön majapaikaksi Isosisko valitsi vanhan laivan! Sata vuotta sitten laiva seilasi merillä, mutta nyt se toimii ympärivuotisena majoituspaikkana. Aika jännää!

Myös ruokapaikat Isosisko saa valita ja etsiä netistä. Tästä olemme joutuneet vähän vääntämään, näyttää, että syömme koko viikonlopun sushia ja mäkkärin sapuskaa. Pari vuotta sitten söin Köpiksessä täydellisen tanskalaisen jouluaterian, se vähän kiinnostaisi. Saa nähdä saanko muksun pään kääntymään...

Ohjelmassa tulemaan olemaan Tivoli, mutta toivon hartaasti, että Isosisko tyytyy pelkkiin jouluvaloihin eikä meidän tarvitse mennä härveleihin. Hän haluaisi myös käydä Guinnessin ennätysmuseossa ja Lego-kaupassa. Ja minä haluan ehdottomasti käydä ainakin Illum's Bolighusissa ostoksilla, siitä en tingi!

Kun kaksi vuotta sitten kävin Köpiksessä joulukuussa meinasin jäätyä pystyyn! Kylmyys ja kosteus oli ihan käsittämätöntä. Nyt otamme mukaan kaikkein lämpimimmät varusteet ja toivomme, että viikonlopusta tulee aivan mahtava (emmekä saa flunssaa!)

Kaikki vinkit Kööpenhaminaan otetaan lämpimästi vastaan, etenkin ideat ruokapaikoista, joissa tuollainen esiteinikin viihtyisi! Mäkkärit ei oikein kiinnosta...


We are planning and preparing our Mother-Daughter trip to Copenhagen! Ten years old daughter is planning everything, it will be an interesting trip...

Labels: , ,

1 Comments:

At November 27, 2014 at 9:38 AM , Anonymous Anonymous said...

Legot, legot, legot! Niillä pärjää Tanskan reissulla jo pitkään!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home