Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, November 23, 2014

Suklaata suklaata, jouluksi ja muuten! (Simón Coll -suklaatehdasvierailu)

Joulu lähestyy ja suklaavarastot on saatava täyteen! Vieraillessani kuluneella viikolla cavatilalla Penedèsin viinialueella muistui mieleeni samassa kylässä sijaitseva suklaatehdas, ja sain eilen perheen houkuteltua sinne päiväretkelle.


Simón Coll on valmistanut suklaata jo vuodesta 1840 ja tehdas löytyy noin 40 kilometrin päässä Barcelonasta Sant Sadurní d'Anoiasta, samasta pikkukaupungista, jossa sijaitsevat mm. Freixenetin ja Codorníun cavatilat sekä lukematon määrä muita viinitiloja (kävimme yhdessä, siitä pian lisää). 

Vierailu kannattaa varata etukäteen joko netissä tai puhelimitse. Kierrokseen kuuluu kiva, mutta yksinkertainen esittely suklaatehtaan historiasta ja suklaan valmistuksesta yleisesti. Saimme maistella tuoretta lämmintä suklaata sekä myös suklaapapuja ja erilaisia konvehteja. Kierroksen ja kaiken suklaamaistelun jälkeen ei varsinaisesti tehnyt enää suklaata mieli, mutta jatkoimme silti urheasti maistelua myymälässä ja ostimme myös kassillisen suklaata kotiin jouluksi (ihan niin kuin ne joulun saakka säilyisivät...). Lemppareiksi valikoituivat lapsilla 70% tummasuklaa suolahippusilla, me aikuiset tykkäsimme sekä mantelisuklaasta että Marc de Cava -suklaasta. Rehellisyyden nimissä kaikki maistuivat kyllä tosi hyvältä!

Tehdas löytyy osoitteesta Carrer de Sant Pere 37, Sant Sadurní d'Anoia. Lisätietoa saat tehtaan omilta sivuilta.
Amatller-suklaa, jota myydään käsittääkseni myös Suomessa, on kuulunut vuodesta 1972 Simón Collille. Silloin tämä 1700-luvun lopulta saakka suklaata valmistanut tehdas oli vakavissa vaikeuksissa ja Simón Coll osti sen. Amatllerin pakkaukset ovat todella kauniita, tätä suklaata ostaa mielellään jo ihan ulkonäön perusteella, vaikka on toki suklaakin pakkausten sisällä hyvää.

Meidän tytsyt olivat ainoat lapset kierroksella (jonka valitsimme katalaaninkielisenä, ihan lasten takia. Kierroksen saa myös ainakin englanniksi ja espanjaksi). He saivat olla oppaan apulaisia ja jakaa suklaata yleisölle.


We did a little day trip to Penedès wine region and visited the chocolate factory of Simón Coll! Now we should survive until Christmas with all the chocolate we bought!

Labels: , , ,

2 Comments:

At November 24, 2014 at 2:31 PM , Blogger Matkatar said...

Nam suklaatehdas! Oletteko käyneet tuossa suklaamuseossa? Me kävimme muutama vuosi sitten ja tekisi mieli käydä uudelleen...

 
At November 24, 2014 at 3:10 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Juu, ollaan muutaman kerran käyty. Lapsilla on ollut siellä myös jotain suklaakursseja, joissa ne on opetelleet tekemään leivoksia tai konvehteja. Ihan mielenkiintoinen paikka sekin, jos on tämmöinen suklaariippuvainen ;)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home