Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, November 24, 2014

Vuoden paras kuohujuoma

Kun tosiaan kävimme lauantaina ajelulla Sant Sadurní d'Anoiassa päätimme tehdä pikavisiitin johonkin alueen pienemmistä cavatiloista, lähinnä ajatellen joulun ja uudenvuoden pyhiä. Tarkoitus ei ollut varsinaisesti tutustua tilan toimintaan, vaan löytää hyvä laadukas cava juhlissa poksautettavaksi.


Sattumalta teimme erinomaisen valinnan. Jaume Giró i Girón cava Montaner Gran Reserva Brut Nature on valittu vuoden 2015 Guia Gourmet'ssa Espanjan parhaimmaksi kuohujuomaksi!

Jaume Giró i Giró on melko pieni cavatila. Omistaja kertoi, että heidän vuosituotantonsa on suurin piirtein sama kuin mitä isot cavatilat kuten Freixenet tuottavat kahdessa päivässä. He tuottavat pääasiassa cavaa, mutta pieniä määriä myös muita viiniä. Me maistoimme roséta ja äänestyksen voittanutta cavaa, ja ostimme kotiin pari pulloa jokaista: punaista, valkoista, roséta ja cavaa.

Myymälässä oli hiljaista, joten omistajalla oli aikaa jutella ja kertoa viinitilan toiminnasta. Maistelun lomassa kävimme katselemassa kellareita, joissa on todellakin eri fiilis kuin isojen tilojen cavakierroksilla. Täällä tehdään oikeasti töitä! Kaikki on siististi järjestyksessä, mutta lavastamisen tunnelmaa ei ole. 

Mukava pieni vierailu kaiken kaikkiaan, ja mikä parasta, meillä on nyt sekä suklaat että viinit jouluksi hankittuna!

Jaume Giró i Giró löytyy osoitteesta Carrer Montaner i Oller 3, Sant Sadurní d'Anoia. Opastettuihin kierroksiinkin on mahdollisuus etukäteen varaamalla. On weekend we visited also the Jaume Giró i Giró caves and bought the excellent cava, Montaner Gran Reserva Brut Nature, which was chosen the best sparkling wine of Spain in Guia Gourmet 2015!

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home