Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Saturday, September 20, 2014

Mercè on täällä, jihuu!!

Barcelonan oman pyhimyksen vuosittaista juhlaa La Mercèä vietetään parhaillaan ja nämä ihmiset kuulkaa osaavat järjestää juhlia! On konsertteja, on teatteria, on valoshowta ja lisäksi monenmoista muuta ohjelmaa: correfoceja eli tulijuoksuja, sardana-tanssia, ilotulituksia, jättiläisiä ja vaikka mitä. Ja vieläpä ilmaiseksi, que bé!


Me kävimme tänään katsomassa, miltä näyttää Ciutadellan puistossa ja Plaça de Catalunyalla. Karnevaalitunnelmaan pääsimme hattaroilla. Näimme sellaisen vesi-musiikkiesityksen, tiedättekö, jossa vesi suihkuaa musiikin tahtiin,  ja lisäksi todella hauskan Men in Coats teatteripläjäyksen.Tuleva keskiviikko on varsinainen juhlapäivä ja se onkin yleinen vapaapäivä. Ohjelmaa on silti päivittäin siihen saakka. 
Riemukaarella on viininesittelykojuja, ja juustoja ja leikkeleitä siellä esiteltiin myös. Tekisipä mieli illalla käydä pyörähtämässä, mutta luulen, että ihmismassa on aika valtava...


Ympäri kaupunkia on esiintymislavoja, niin myös katedraalin edessä.


Tänä vuonna Mercèn kunniavieraana ja -kaupunkina on Tukholma. Vuoroin vieraissa, sillä Barcelona oli esillä Tukholman kulttuurifestivaaleilla elokuussa. Ohjelmassa on monenlaista Ruotsi-juttua, esimerkiksi Peppi Pitkätossua ja erilaisia muusikkoja ja teatterin ammattilaisia. Myös suomalainen Virpi Pahkinen esiintyy Ciutadellassa.Plaça de Catalunyalla on perinteisesti eri vapaaehtoisjärjestöjen kojuja, joissa esitellään heidän toimintaansa. Täältäkin löytyy esiintymislava.


Jotenkin nämä vuosittaiset juhlat saavat tajuamaan ajan kulumisen: tämä on jo kuudes Mercè meille. Minne tämä aika oikein hupenee? Kuka voisi kellot seisauttaa...

Mercè is here and we went already to see what's going on in Ciutadella and Plaça de Catalunya. The program is vast and worth to check!

Labels: ,

3 Comments:

At September 20, 2014 at 7:47 PM , Anonymous -K- said...

Hmm.. Voi jos ehtis käymään siellä keskiviikkona! Tarragonassa on Santa Tecla nyt.

 
At September 21, 2014 at 7:36 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Ai sielläkin tapahtuu! Minä olen Suomessa keskiviikkona eli vähän huono ajoitus Mercèn kannalta. Suomessa taisi sitä paitsi sataa lunta tänään, ounou... :)

 
At September 22, 2014 at 2:44 PM , Anonymous Anonymous said...

Juu ja itseasiassa päätösjuhla tulikulkueineen on juuri keskiviikkona, joten jos aikataulu antaa myöten taidan piipahtaa Tarragonassa. Voi vitsi, lunta jo! Etelässä onneksi ei kai vielä :)

-K-

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home