Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, September 15, 2014

Tekemistä kotirouvalle: MOOC

Monelle on varmaan jo ainakin terminä tuttu MOOC, Massive Open Online Course, vai onko?

MOOC tarkoittaa täysin netissä suoritettavaa kurssia, johon kuka tahansa, missä tahansa, voi osallistua ja joka on täysin ilmainen. MOOC:eja voi toisinaan suorittaa myös maksullisina, jolloin suorituksesta saa verifioidun todistuksen, mikäli on suorittanut kaikki annetut tehtävät hyväksytysti ja aikataulussa.

Aloitin viikko sitten ensimmäisen MOOC:ini, kuuden viikon opintokokonaisuuden innovatiivisesta yrittäjyydestä Marylandin yliopistoon. Valitsin kurssin, joka antaa minulle tietoa ja taitoa, joka mahdollisesti joskus auttaa työllistymään tässä talouskriisin valtaamassa maassa. Todistusta tämän opintokokonaisuuden suorittamisesta en tarvitse ja niinpä valitsin ilmaisen vaihtoehdon. Tosin jos kurssin edetessä päätänkin haluta todistuksen ja olen suorittanut kaikki siihen mennessä vaaditut tehtävät, voin maksaa maksun ja saan sen todistuksen.


Kurssini koostuu 5-10 videoluennosta per viikko, ja joka viikko on myös tehtäviä. Viime viikon luennot olivat varsin hyviä ja kiinnostavia, tosin lasten vielä ollessa kotona en pystynyt keskittymään niihin tarvittavalla intensiivisyydellä. Se ei oikeastaan niin haittaa, sillä ensimmäinen viikko oli lähinnä perustietojen läpikäymistä: mitä on yrittäjyys, millaisia innovatiivisia yrityksiä maailmalta löytyy ja niin edelleen. Lisäksi kurssin aikana olisi tarkoitus olla vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden kanssa kurssia varten perustetulla forumilla.

Suoritan kurssiani Courseran kautta. Coursera on amerikkalainen MOOC-tarjoaja, mutta se tarjoaa kursseja myös eri yliopistoista ympäri maailmaa. Kiinnostavia MOOC:eja voi löytää myös edX:stä tai vaikkapa eurooppalaiselta platformilta, Open Education Europa.

MOOC:it ovat minulle teoriassa tuttuja työkuvioiden kautta, mutta opiskelijana olen nyt ihan noviisi. Tähän saakka kurssi on vaikuttanut hyvältä ja innolla jatkan eteen päin. Viiden viikon kuluttua sen sitten näkee, että olenko mitään uutta oppinut!

I started my first MOOC, Massive Open Online Course, last week and the experience so far has been great!

Labels: ,

1 Comments:

At September 16, 2014 at 2:48 AM , Blogger Ina said...

Enpa ollut kuullutkaan. taytyypa tutkia noita tarkemmin.... jos vaikka sita aikaa ja intoa loytyisi lisakouluttautumiseen. :) Kiitos vinkista!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home