Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, September 14, 2014

Vielä on kesää jäljellä (Cap Salou)

Nyt aletaan olla asian ytimessä! 

Merivesi on näin syyskuussa niin lämmintä, ettei tarvitse ollenkaan hidastella, kun sinne kahlaa. Turistit ovat suurimmalta osalta palanneet kotimaihinsa. Aurinko paahtaa vielä kuumasti, mutta pahin hiostava helle on jo mennyttä kesää.


Kesäloman viimeistä lauantaita vietettiin Costa Doradalla. Costa Dorada eli Kultainen rannikko sijaitsee Barcelonasta etelään, Tarragonan molemmin puolin, ollen ikään kuin Costa Bravan eteläinen vastine. Alueella on paljon turismia, mm. suuri huvipuisto Port Aventura sijaitsee täällä, ja moni rantakaupunki elää pääasiassa lomalaisista.

Meille Costa Dorada on tuntematonta seutua. Emme ole ikinä ennen käyneet rannalla siellä, Tarragonassa ja parissa pikkukaupungissa toki. Googlettelin kivoja rantakohteita, mutta suurin kiitos  menee -K-:lle, joka vinkkasi Cap Salousta. Sinne me menimme!


Cap Salou sijaitsee Saloun kaupungin vieressä. Cap Saloussa on useita pieniä poukamia, calas, ja me löysimme paikan pyyhkeillemme Cala de la Vinyasta. Yksin ei tarvinut olla, ja varsinkin venäjää kuuli valtavasti. Näimme monta myynnissä olevaa loma-asuntoa ja ilmoituksissa luki lähes poikkeuksetta ensimmäiseksi venäjää. 


Ranta oli mukava näin lasten kanssa liikkuvalle: ranta oli loivasti syvenevä ja aallot pysyivät kohtuullisina. Ja se vesi oli niin lämmintä! Pikkusisko oli yllättäen innokkain uimari, häntä ei hiekalla juuri näkynyt. Yleensä häntä vähän pelottaa aallot, mutta nyt hän taisi lillua vedessä viitisen tuntia, ilman huolen häivää. Lapset myös kiipeilivät rosoisilla kallioilla ja yrittivät napata haavilla kaloja, huonolla kala-onnella tosin.
Ei yhtään hullumpi päivä!
For some reason we have never had a beach day before in Costa Dorada, the coastal area in the province of Tarragona. Now we decided to skip Costa Brava to Costa Dorada and it was so nice! The sea water is now amazingly warm, and the most of the tourists have left. We went to Cap Salou and spent there full day, swimming and just relaxing before the school year starts on Monday!

Labels: , ,

1 Comments:

At September 14, 2014 at 10:00 AM , Blogger Matkatar said...

Oi ihanuus miten mukavan lämpimiä ja aurinkoisia kuvia! Toivottavasti lämpöä on kolmen viikon päästäkin kun tullaan Barcelonaan..(no en epäile hihi)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home