Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Saturday, February 8, 2014

Olot - Retki tulivuorelle

Tässäpä pieni matkakertomus pienestä retkestä pienelle tulivuorelle!

Garrotxan alue sijaitsee koillis-Kataloniassa, noin 100 km päässä Barcelonasta, ja tänään teimme lauantairetken sinne. Idea tuli Isosiskolta, jolla on koulussa teemana Katalonian comarcat (suomeksi ehkä hallintoalueet), ja hänen täytyy pitää esitelmä Garrotxasta. Ja mikäpä siinä, mielellämmehän me sinne menimme, sillä alueella on esimerkiksi nelisenkymmentä tulivuorta, jotka eivät onneksi ole enää aktiivisia. On siellä kuulemma muutakin mielenkiintoista, kuten lepakoita ja murmeleita, mutta ne jäivät nyt väliin.Hurautimme tunnissa Olotiin, joka on Garrotxan hallintoalueen pääkaupunki. Kaupunki on pieni, reilun 30 000 asukkaan viehättävä kaupunki. Kaupungissa on neljä tulivuorta, ja me päätimme kävellä niistä Montsacopalle. Ensin kuljeskelimme kuitenkin kaupungilla ja nappasimme kahvit.
Jätimme siis auton parkkiin kaupungin keskustaan ja lähdimme kiipeämään tulivuorelle. Matka ei ole pitkä ja Pikkusiskokin jaksoi juosta rinteen ylös.
Montsacopan kraaterin halkaisija on noin 120 metriä, ja siellä käy sen verran ihmisiä, että sen reunalle on muodostunut leveä polku. Onpa ylös rakennettu kirkkokin vuonna 1875.
Kraateri itse oli kuin tavallinen niitty, ainoa eroavaisuus oli, että sitä kiersi pyöreä reunus. Näin netissä jotain ilmakuvia Garrotxasta ja niistä tulivuoret tunnistaa hienosti. Näin maantasolta ne jäisivät minulta kyllä huomaamatta, jos en tietäisi niitä kraatereiksi.


Paikka on tosiaan suosittu retkikohde ja polkua kiertää aita, jotta lapset ja mummot eivät putoile jyrkiltä rinteiltä, ja on siellä penkkejäkin istuskelua varten.


Takaisin Olotiin laskeuduimme tulivuoren toista rinnettä, vallan asfalttitietä pitkin.


Lapset rakastavat retkiämme, ei täällä kaupungissa pääse vapaasti juoksemaan ja rypemään pusikoissa. Nytkin heillä oli taskut täynnä aarteita: kiviä, höyheniä ja todennäköisesti joku kanankoiven luu, jonka joku retkeilijä oli sen puhtaaksi kaluttuaan heittänyt pois. Hyihyi.


Ennen kotiin paluuta kävimme vielä lounaalla Olotissa. Mukava, erilainen lauantai!


Labels: , , ,

2 Comments:

At February 10, 2014 at 4:31 PM , Anonymous Kaukokaipuun Nella said...

No huh, tuolta oli varmasti aivan upeat maisemat!

 
At February 10, 2014 at 4:53 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos Nella kommentista! En jaksa lakata ihmettelemästä kuinka maisema muuttuu, kun ajaa tunninkin Barcelonasta pois. Jo rannikon ja Pyreneiden väliin mahtuu vaikka minkälaista maisemaa, hiekkarannoista lumihuippuihin ja koskemattomiin metsiin :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home