Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, January 23, 2014

Lomasuunnitelmia 2: Japan by train

Toisena vaihtoehtona ensi kesän reissukohteeksi on Japani. Emme olekaan koskaan käyneet idässä!

Tokio on vielä käymättä

Japanissa on kattava ja toimiva junaverkosto, ja olemme ajatelleet ostavamme parin viikon junapassit, Japan Rail Passit, joilla saa matkustaa lähes rajattomasti. Tällä lipulla saisi matkustaa sekä luotijunilla (shinkansen) että hitaammilla junilla. Kiva siinäkin mielessä, ettei tarvitse vuokrata autoa eikä ajaa ruuhkissa, ja silti pääsee näkemään monenlaista.

Suunnittelu on muuten vielä aivan alkuvaiheissa (olen keskittynyt lähinnä pohtimaan vaihtoehtoa numero yksi eli Siperian junaa...). Ajatuksena on lentää Helsingin kautta Tokioon ja lievittää muutama päivä aikaerorasitusta kaupunkia tutkien. Sen jälkeen lähdemme kiertämään Japania, mutta tarkemmat suunnitelmat ovat vielä aivan auki. Kioto ainakin on listalla, ehkä Hiroshima, ja Samppa himoitsee kovasti myös pohjoiseen ja vuorille. Heinä-elokuu kuulostaa olevan todella kuumaa ja hiostavaa aikaa, joten ehkä siinä vuoristolaisuudessa olisi ideaa. Majoituskin on kysymysmerkki, google on jälleen ystävä.

Onneksi moni kaveri on asunut Japanissa, ja heiltä on tullut ihan mukavasti vinkkejä ja ideoita. Eniten minua henkilökohtaisesti kiinnostaa luontokohteet ja historia, en ole niin suurkaupunkien vilinän enkä huvipuistojen perään. Ja ruoka kiinnostaa aina, mmm...

Lapset ovat eniten tämä reissuvaihtoehdon kannalla. Isosisko haluaa kuulemma nähdä kaikkea modernia, eikä aina vaan tätä röntsäistä Barcelonaa. Pikkusisko on urheasti ilmoittanut opettelevansa ainakin maistamaan sushia ja nuudeleita, hän kun ei näistä ruoista vielä tykkää, vaan on enemmän perunamuusityttöjä.

Tästäkin reissusta tulisi varmasti huippu, ehkäpä kallistummekin tähän suuntaan...  Vaihtoehtoja on monia!

Labels:

2 Comments:

At January 25, 2014 at 12:36 PM , Anonymous Anonymous said...

Äänestän suunnitelmaa 2.

Ihanaa, että kirjoitat taas teidän kuulumisista, 😊.

-Riikka V-

 
At January 26, 2014 at 3:08 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Hei Riikka, kiitos kommentista, aikamoista yksinpuheluahan tämä on ollutkin :). Meidät on vallannut Japani-kuume, mutta ehkäpä lykkäämme reissua joululle. Välttyisi jouluhössötykseltä (tänä jouluna meni vähän överiksi...) eikä olisi niin kuuma. Kuulostaa siltä, että Tokio on vielä hiostavampi kuin Barcelona elokuussa, ei kiva. Katsotaan, päätöksiä pitää piakkoin tehdä!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home