Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Wednesday, January 29, 2014

Työhommia: Demokraattinen koulu ja kollaaseja

Mukavaa vaihtelua työpäiviin: konferenssi "Demokratia ja luovuus koulussa". Parin viikon ajan olen ollut mukana järjestämässä omalta osaltani konferenssia, ja eilen satakunta osallistujaa istahti alas kuuntelemaan Hanoch Piveniä ja Yaacov Hechtiä. Aiheina oli mm. kuinka voimme kehittää koulutusta ja mitä tarkoittaa demokratia ja luovuus, kun puhutaan opetuksesta. Kuulostaako tylsältä? Ei se sitä ollut.

Yaacov Hecht on israelilainen koulutuksen kehittäjä, kirjan Democratic Education kirjoittaja sekä Haderan demokraattisen koulun perustaja. Yaacovin kiinnostus koulumaailman kehittämiseen syntyi jo nuorena, omasta vaikeasta lukihäiriöstä ja sen aiheuttamista ongelmista kummuten. Hänen mukaansa koulun pitäisi olla erilaisuuden hyväksyvä, avoin ja ennen kaikkea demokraattinen, ja hän onkin yksi demokraattisen koulutuksen uranuurtajia. Demokraattinen koulusysteemi on konferenssin perusteella kolmanneksi suurin kasvatussuuntaus maailmassa tällä hetkellä Montessorin ja Steinerin jälkeen, enpäs tiennyt sitäkään ennen.

Kuulimme lähes saman puheen kuin tässä videossa, todella mielenkiintoinen näkökulma, ja suosittelen katsomaan, vaikka video pitkä onkin.

Hanoch Piven puolestaan on kuvittaja, jonka kuvia on ilmestynyt mm. Newsweekissä ja Timessä. Hän vetää ympäri maailmaa työpajoja, joissa tehdään kollaaseja arkipäivän esineistä. Hanoch on jo aiemmista työkuvioista tuttu, joten en nyt osaa hänestä niin intoilla, mutta alla on pari kivaa lyhyttä videoa, joista saa hieman käsitystä mitä hän tekee ja tästä linkistä löytyy tuttujakin naamoja.
Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home