Juustoruokaa: Mont d'Or
Ranskan vuosilta on jäänyt talviseen ja sadepäiväiseen ruokavalioomme tuhdit juustoruoat: raclette, fondue, tartiflette ja Mont d'Or. Kunnon vuoristoruokia, jotka antavat varmasti lämmikettä vyötärölle.
Puurasiassa oleva Mont d'Or on ihanaa: pehmeää ja mietoa, hurmaavaa. Sitä saa kaupoista vain talvikuukausina. Oman rasiamme haimme joululomalla Bourg-Madamesta Ranskasta, mutta tokihan sitä täältäkin saa isoimmista marketeista, ja saanee sitä Suomestakin.
Näin me teemme Mont d'Orin: juustoon koverretaan pieni reikä, johon laitetaan hiukan valkosipulia ja liraus valkoviiniä. Juusto lämpimään uuniin noin puoleksi tunniksi ja valmista on. Tänään lisukkeena oli perunoita, porkkanoita ja broccolia. Juomaksi vettä, tipaton jatkuu vielä pari viikkoa. Hyvää oli.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home