Gluteeniton suklaapiiras
Tänä viikonloppuna Olotin lähikylässä Batet de la Serrassa olisi ollut tattarimarkkinat, Fira del Fajol. Siitä sitten lähti idea kokeilla uutta suklaapiirakkaohjetta tattarijauhoilla. Seinäkalenterissamme, joka on tullut meille Avotakan välissä, on helmikuun kohdalla ohje mokkapaloihin tattarijauhoilla, ja sitä lähdin muokkailemaan. Hyvää tuli, ei liian makeaa. Mukava välillä tehdä kakkua ilman pöllyäviä gluteenittomia jauhoja!
Elikäs, ohje gluteenittomaan suklaapiirakkaan tulee tässä:
Pohja:
3 munaa
2 1/2 dl tummaa sokeria
4 dl tattarijauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
1 1/2 dl voisulaa
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita tattarijauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.
Kaada leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuorruta lämmin pohja valkosuklaalla ja koristerakeilla.
Labels: Gluteeniton, Ruokaa
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home