Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, January 12, 2014

Vivaldin vuodenajat


Vaihteeksi muutakin kuin ruumiinkulttuuria. Eilisillan vietimme hienossa rakennuksessa kuunnellen hienoa musiikkia. 


Palau de la Música on upea konserttitalo, nähtävyys jo sinänsä. Kannattaa ehdottomasti mennä ajoissa paikalle, jotta ehtii ennen konsertin alkua tutkia yksityiskohtia ja runsasta koristelua, sekä ottaa vaikka kahvit tai tapakset alakerran kahvilassa.


Kuuntelimme Vivaldin Neljä vuodenaikaa, Orquestra Simfònica de Vallèsin esittämänä. Palaun laajasta valikoimasta päätimme mennä kuuntelemaan Vuodenajat, koska tämä viulukonserttojen sarja on aika helppo myös lapsille, joille tämä oli ensimmäinen kerta olla klassisen musiikin konsertissa. Ensimmäisellä puoliajalla oli ohjelmassa mm. Bachin Air, ja Vuodenajat tulivat sitten toisella puoliajalla.


Konsertin aikana ei saanut kuvata, mutta väliajalla lavalla näytti tältä. Meillä oli yhdet edullisimmista lipuista, joten näkyvyys ei ollut kaksinen, mutta kuulimme kuitenki hyvin.


Myös portaikko oli upea.


Ihastuttavia koristuksia. Olisi mukava päästä joskus opastetulle kierrokselle ja kuulla tarkemmin yksityiskohdista.


Ja miten jaksoivat lapset istua kaksi tuntia kuunnellen klassista musiikkia? Oikein hyvin. Kuuntelemme paljon klassista(kin) musiikkia kotona, ja Isosisko supatti monta kertaa, että "hei, mä tunnen tän biisin".
Pikkusisko jaksoi kuunnella myös hyvin, kunnes nukahti syksyn alkusäveliin ja nukkui talviunta loppuaplodeihin saakka. Nallekarkkipussi ja vesipullo auttoivat myös jaksamaan.


Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home