Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, January 19, 2014

Laajakulmakuvausta


Lainasimme kaverilta laajakulmalinssiä (Tokina 11-16 f2.8 AT-X Pro DX), harkinnassa on sen ostaminen häneltä pois. En ole vielä ihan varma kuinka suuri sen tarve meillä on, ennemminkin kunnon zoom olisi fiksu hankinta, mutta kyllähän laajakulmalla mukavasti saa kuviin perspektiiviä ja syvyyttä. Olen nyt pari päivää sitä testaillut tässä kotinurkilla, pitäisi vielä päästä kaupungista pois kokeilemaan maisemakuvausta.

Alla muutamia testikuvia. Pienellä rajauksella ja suoristamisella niistä saisi toki kiinnostavampia. Lisäksi pitäisi löytää rohkeutta pysähtyä kunnolla kuvaamaan, en oikein viitsi ottaa tuntemattomista ihmisistä ilman lupaa kuvia enkä pyllistellä kadun varressa kunnon kuvakulmaa etsiessäni. Kunhan nopeasti räiskäisen jotakin.

Parc de l'Estació del Nord -teksti mahtui pituudestaan huolimatta kokonaan kuvaan.

Koirapuiston koirista tuli sattumalta, ilman suunnittelua ihan kiva otos, paitsi että tarkennus ei ole kohdillaan. Ohikulkiessa vain näppäsin kuvan, olisi pitänyt pysähtyä ja keskittyä karvakuonoihin. Alikulkusillan katto tuo mukavasti syvyyttä kuvaan, ja koirathan nyt ovat aina mainioita. Taidan käydä täällä toistekin kuvailemassa.

Mukava elementti on kuvan etuosan korostuminen. Tässäkin olisin voinut keskittyä tarkentamiseen, mutta noh....

Ahtaassa ja hämärähkössä hedelmäkaupassa onnistuin aika hyvin saamaan lähes koko tarjonnan yhteen kuvaan. Ihan mukavasti valovoima tuntuu riittävän.

Ennen juhliin lähtöä testasin, kuinka onnistuu lähikuvien ottaminen. Kasvot vääristyvät, mutta pikkutytön kampauksesta saatiin kohtuullinen otos.


Vertikaalisissa kuvissa taivas korostuu kivasti.


Kyllä me taidamme tämän lunastaa pois, jos hinnasta päästään yhteisymmärrykseen. Testaillaan ja opetellaan vielä muutama päivä, toivottavasti sää sallii ulkoilut!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home