Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, December 12, 2014

Jouluseimi x 2

Eräänä päivänä kävelin kaupungilla ja ohitin kaksi erilaista jouluseimeä.

Ihan aluksi on sanottava, että jouluseimet ovat tärkeä osa joulua täällä päin, onhan tämä katolinen maa. Kaikilla tutuillamme tuntuu olevan jouluseimi kotonaan, toisilla valtavan kokoinen, ja erikoisuus täällä Kataloniassa on seimestä usein löytyvä kakkaava ukkeli, caganer, joka tuo onnea ensi vuoden sadolle. Lapsilla (ja kakkahuumorista tykkäävillä aikuisilla) on tapana ihan ensimmäiseksi etsiä tämä pieni ukkeli housut nilkoissa jouluseimestä. Näin minäkin teen.

Ensimmäisen jouluseimen löysin El Born Centre Culturalista, joka muuten on paikka, jossa suosittelen kaupungissa vierailevia käymään. Ilmainen ja hurjan kiinnostava, jos tykkää historiasta. Vanhat kaupungin rauniot löytyivät kauppahallin remontin yhteydessä, ja nyt niitä pääsee katselemaan ja kuvittelemaan, miten elettiin Barcelonassa 1700-luvulla. Suosittelen (täällä on myös ilmainen, siisti vessa, niitä ei ole koskaan kaupungeissa liikaa. Samoin laadukas matkamuistokauppa löytyy sekä Moritz-olutpanimon baari).

Tämän jouluseimen hahmot ovat luonnollisen kokoisia, suuria siis. Tämä seimi on astetta tyylikkäämpi ja juhlavampi enkä huomannut kakkaukkoa missään. 
Toinen jouluseimi löytyi vanhankaupungin Plaça Sant Jaume -aukiolta. Tänä vuonna se kuvaa Rooman ajan Barcelonaa eli Barcinoa. Ja täällähän oli kakkaukko, roomalaismies housut kintuissa, köntsä pyllyn alla! When walking one afternoon around the city I passed by these two Nativity scenes!

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home