Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, November 7, 2014

Kataloniassa äänestetään sunnuntaina

Olen välttänyt puhumasta politiikasta tai oikeastaan mistään muustakaan "oikeasta" asiasta täällä blogin puolella, mutta nyt on kuitenkin sellainen juttu pinnalla, että olisi outoa olla mainitsematta siitä mitään. Se on nimittäin ihan koko ajan ihmisten puheenaiheena ja kaupungilla ei voi sitä välttää. 


Edit. Tämä teksti on pyörinyt drafteissa pari viikkoa ja tilanne on siis tämän kirjoittamisesta muuttunut. Tarkoitus oli vain mainita, että Kataloniassa äänestetään, mielipiteitä on monia ja linkata alla olevaan blogikirjoitukseen. Ilmeisesti tämä on kuitenkin joillekin niin sydämen asia, että viiteen riviin olisi pitänyt kirjoittaa koko prosessi. Muokkasin tekstiä siis, ettei tule kellekään väärinkäsityksiä ja sydämentykytyksiä.

Sunnuntaina Kataloniassa äänestetään. Enemmän äänestyksestä voi lukea suomeksi vaikkapa tästä blogikirjoituksesta.  Tällä viikolla ihmiset ovat osoittaneet mieltään iltaisin kello 22 paukuttamalla kattiloita parvekkeilla.  Paukutus kesti eilen puolisen tuntia. Parvekkeilla liehuu Katalonian lippuja, metrotunneleiden edustoilla jaetaan lippusia ja lappusia.

Aika vähän tästä äänestyksestä tuntuu olevan mainintoja Suomen mediassa. Skotlannin vastaavanlaisesta (ei samanlaisesta) äänestyksestä syyskuussa oli paljonkin juttua suomalaisissa lehdissä, mutta nyt ei. Aika jännä. On ollut myös jännä jutella eri ihmisten kanssa asiasta. Tuttavapiiriimme kuuluu hyvin kansallismielisiä katalanisteja, katalaaneja, jotka aikovat äänestää "No", Kataloniassa asuvia koulutettuja ja vähemmän koulutettuja ulkomaalaisia, katalaanijuristeja sekä ulkomaalaisia juristeja, espanjalaisia... Kaikilla on hieman eri näkökulma asiaan. Mekin olisimme äänioikeutettuja ja tiedän kumpaa äänestäisin, mutta en koe, että tämä asia kuuluu minulle, enkä siis äänestä.

Mikäli olemme sunnuntaina kaupungissa aion mennä kameran kanssa katsomaan, että miltä näyttää! Silloin siis ehkä lisää!

Just shortly about voting on Sunday!

Labels:

2 Comments:

At November 8, 2014 at 7:51 PM , Blogger //aNNiKa said...

Tosiaankin, tämänkin viikon käänteistä on näkynyt mm. Ylen sivuilla hyvin vähän mitään. Asiat varmaankin muuttuu johonkin suuntaan joka tapauksessa, oli kyselyn tulos mikä oli. Jännittävä päivä tiedossa!

 
At November 12, 2014 at 2:24 AM , Blogger Jenni said...

Mäkin olen huomannut tuon, että Skotlannin äänestyksestä oli paljon juttua, tästä tuskin yhtään. Erityisesti USA:n mediassa näin - edes äänestystulos ei näkynyt oikein missään. Jotenkin tosi ihmeellistä, että miksi näin.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home