Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, October 31, 2014

Kastanjoita ja juhlintaa

Me emme vietä Halloweenia, mutta Castanyadaa emme ole kokonaan voineet välttää.

Castanyada on katalonialainen juhla, jolloin syödään sanomalehteen käärittyjä paahdettuja kastanjoita, bataattia, pieniä panellets-leivoksia ja kyytipojaksi juodaan moscatell-viiniä. Koululla vietettiin jo eilen jokavuotista kastanjajuhlaa, ja kyllä, sielläkin oli viiniä tarjolla. Isosiskon luokka oli valmistellut espanjantunnilla pienen näytelmän, jonka juoni meni minulta vähän ohi. Onneksi käsikirjoitus löytyi Isosiskon repusta. Olen muuten aiemmin kirjoittanut koulun kastanjajuhlasta, tässä linkki. Tänä vuonna en ottanut juurikaan kuvia, mutta jotta pääsette tunnelmaan, niin alla Castanyera-laulu, jonka kaikki tuntuvat osaavan.


Catalonia is celebrating the Castanyada, instead of Halloween, and we have also some panellets, kind of small cakes, and moscatell wine to taste. Happy Castanyada and also Halloween!  

Labels: ,

2 Comments:

At November 1, 2014 at 10:46 AM , Blogger Matkatar said...

Minäkin olen vasta tänä vuonna tutustunut tähän Castanyada -juhlintaan täällä. Olen tähän mennessä ihmetellyt noita bataattimummoja tien poskissa -nehän tulevat aika ajoissa. En ole kyllä vielä maistanut noita paahdettuja bataatteja ja kastanjoita. Varmaan nyt täytyy että kunnolla oppii paikallisia tapoja :D

 
At November 3, 2014 at 11:16 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Minäkään en ole sitä bataattia koskaan ostanut noista kojuista, kastanjoita joskus. Ei ihan mun suosikkeja, mutta jos nyt kerran vuodessa maistais :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home