Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, August 15, 2014

Hopeavuorella Pöllömetsässä

Suomeksi kuulostaa satumaiselta, puolaksi haluaisit ehkä ostaa vokaalin.

Srebrna Góra eli Hopeavuori (saksaksi Silberberg, alue on kuulunut aiemmin Saksalle) sijaitsee Góry Sowien alueella eli Pöllömetsässä (saks. Eulengebirge). Pöllömetsä on vuoristojono Puolan ja Tsekin välillä Sudeeteilla, Sleesiassa, lähin isompi kaupunki ja myös lentokenttä löytyy Wroclawista.


Pienessä kylässä asuu noin 1500 ihmistä, ja vaikka itse kylässä ei ole ihmeemmin nähtävää, vaikka nätti onkin, on lähellä Srebrna Góran linnoitus, joka on yksi Puolan historiallisista monumenteista ja nykyisin turistikohde. Myös luonto kylän ympärillä on kaunista, metsäistä ja vuoristoista.

Meillä jäi linnoitus ja luonto näkemättä, sillä satoi vettä, mutta kylässä ehdin hiukan pyöriä. Srebrna Górassa pysähdyimme vain yhdeksi yöksi nukkumaan, joten sievä kylä oli itse asiassa vain bonus. Oikein mukavasta hotellistamme olisi ollut upeat näköalat, mikäli sää ei olisi ollut niin pilvinen, mutta mitäpä näköaloista, kun saimme kuitenkin nukkua ja syödä hyvin. 


Ilmeisesti täällä ei hirveästi käy muita kuin saksalaisia ja tsekkiläisiä turisteja, jotenkin kansallisuutemme herätti suurta kummastusta. Henkilökunta ei myöskään puhunut kovin hyvää englantia, vaikka ystävällistä olikin. Meidän puolan sanavarastommehan on rajallinen, osaan sanoa lody (jäätelö), czesc (hei) ja daj buzi (anna pusu), eli näillä ei vielä hirveästi asioita hoidella. Elekielellä pärjää!

Labels: , ,

1 Comments:

At August 16, 2014 at 7:37 AM , Blogger Matkatar said...

Vaikutttaa hauskalta pikku kylältä! Kukas tuo ukkelipatsas oli?

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home