Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, July 18, 2014

Prinsessa Ruusun linnassa (Neuschwanstein)


Tasapainoksi kaikelle tieteelle ja tekniikalle kävimme ajelemassa Neuschwansteinin linnassa. Pääasiallinen tarkoituksemme oli tosin käydä katsomassa, kuinka lähellä Munchenia vuoret ovat ja miltä näyttää Baijerin maaseudulla, mutta minä vaadin, että myös satulinnassa on käytävä.

Lainatakseni miljoonaa paikalla ollutta jenkkituristia: Ou mai gaad, kuinka paljon siellä oli väkeä! Neuschwansteinin linna on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Saksassa. Joka vuosi noin 1,4 miljoonaa ihmistä käy ihailemassa Ludwig II:n 1800-luvun lopulla rakennuttamaa linnaa, kesäisin 6000 ihmistä päivässä ostaa sisäänpääsylipun. Me emme ostaneet, vaan tyydyimme katselemaan linnaa ulkoa päin. Parhaiten linnan näkee Marianbruckelta, linnan lähellä olevalta sillalta. Mikäli linnaan haluaa mennä sisälle, saa lipunoston yhteydessä ajan, jolloin sinne pääsee sisälle. Ihan yksin siellä ei voi hortoilla.


Myös maisemat linnan ympärillä sekä alhaalla oleva kylä ovat kauniita, ja aurinkoisella säällä näkymät olisivat varmasti vielä hienommat. Me etelän asukit ihailimme vihreyttä ja rehevyyttä, ilmeisesti täällä sataa ihan riittävästi.Lähellä on myös Ludwigin isän, Maximilian II:n kunnostama Hohenschwangaun linna, kaunis sekin. 

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home