Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Saturday, August 16, 2014

Barcelonan tiedemuseo, CosmoCaixa

Perjantai oli täällä vapaapäivä, Marian taivaaseenottamisen päivä. Kotiinsa on moni kuollut, joten aamulla mietittiin päät yhdessä, että mitä tehtäisiin epävakaisena päivänä. Edellisestä visiitistä Barcelonan tiedemuseoon CosmoCaixaan oli todella pitkä aika, joten sinne suuntasimme. Edullinen vaihtoehto: pääsyliput ovat aikuiselta 4 euroa, alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.



Museosta löytyy mukavasti infoa suomeksi täältä. Vaihtuvana näyttelynä siellä oli tällä kertaa näyttely Välimerestä. Todella mielenkiintoinen oli. Saimme maistaa miltä maistuvat erilaiset merivedet ja kokeilla miltä tuntuu hiekka eri kohdissa Välimeren rannikkoa. Näimme konkreettisesti, mitä saastuminen ja liikakalastus tekevät merellemme, ja tutustuimme myös eri kulttuureihin ja maihin Välimeren rannoilla.




Ihmisen evoluutio ja historia kiinnostavat varsinkin Pikkusiskoa kovasti, mikä lie tiedemies hänestäkin tulee...


Museon parasta antia on tietysti sademetsä. Joku viidakkolintu meinasi lentää päin Sampan päätä siellä! Käärmeet ovat onneksi lasin takana.



Lämpimästi suosittelen museota, sekä lapsiperheille että myös tieteestä kiinnostuneille aikuisille. Lupasin, että käymme toisenkin kerran siellä tänä kesänä, kesälomaa on kuitenkin vielä kuukausi jäljellä ja varmasti iskee mökkihöperyys jossain vaiheessa!

Labels: ,

2 Comments:

At August 16, 2014 at 8:59 PM , Blogger Matkatar said...

Kiitos taas! Enhän minä tuollaisesta puistosta tiennyt mitään :)

 
At August 17, 2014 at 6:17 PM , Blogger Unknown said...

Eipä kestä, kannattaa ehdottomasti käydä :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home