Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Wednesday, July 16, 2014

Deutsches Museum - museo, johon yksi päivä ei riitä

Tokihan, kun kerran Munchenissa olimme sadepäivänä, halusimme vierailla maailman suurimmassa tekniikan ja luonnontieteen museossa Deutsches Museumissa.


Museo on valtava, kooltaan noin 50 000 neliömetriä. Ehdimme nähdä muutamassa tunnissa vain pienen vilauksen koko museon antimista. Wikipedian mukaan museossa on pysyvät näyttelyt aiheista "ilmailu, maanviljelys, Altamiran kalliomaalaukset, radioamatööritoiminta, avaruustiede, sillanrakennus, keramiikka, kemia, ajan mittaaminen, tietokoneet, digitaalinen kuvaus, sähköntuotanto, energiateknologia, ympäristö, geodesia, lasi, Deutsches Museumin historia, vesirakennus, koneenosat, konetyökalut, navigointi vesillä, tieteen virstanpylväät, matematiikkagalleria, kaivostyö (historiallinen ja nykyaikainen), metallurgia, mikroelektroniikka, maaöljy ja luonnonkaasu, musiikki, paperi, farmasia, fysiikka, voimakoneet, painotekniikka, mittalaitteet, tekniset lelut, telekommunikaatio, tekstiiliteknologia, tunnelinrakennus, painot ja mitat." 

Lisäksi siellä oli juuri nyt vaihtuva näyttely Leonardo da Vincistä ja hänen keksinnöistään. Näyttely on avoinna elokuun alkuun asti.

Me kuljeskelimme fiiliksen mukaan, ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Perheemme tekniikan tohtori sai päättää kulkemamme reitin, minä kun ei noista teknisistä jutuista niin välitä enkä ymmärrä... Kiinnostava museo tämä oli kyllä, mielelläni olisin pidempäänkin tutkinut kaikkia ihmeellisiä juttuja. Kyllä me ihmiset olemme kekseliäitä!


Museolla on myös erillinen ilmailumuseo lentokentän lähellä sekä liikennemuseo. Pääsylipun yhteydessä saimme ilmaisen sisäänpääsyn liikennemuseoon, mutta meillä ei ollut valitettavasti aikaa siellä käymiseen.


Yksi Da Vincin suunnittelemista lentohärveleistä.

Suomalainen kannel oli päässyt musiikki-instrumenttiosastolle.

Ja Furbykin löytyi. Museossa on "lasten maailma", jonka jätimme suosiolla väliin, kun kerrankin saimme olla reissussa ilman lapsia. Muksuja olisi kiinnostanut varmasti myös iso pienoisrautatie, ja toki muukin museo.

Deutsches Museum on ehdottomasti käymisen arvoinen museo, vaikka tekniikasta ei niin ymmärtäisikään. Museota uudistetaan parhaillaan ja muutamat osastot ovat kokonaan tai osittain suljettuja. Sisäänpääsy maksaa aikuiselta 8,50 euroa ja on varmasti hintansa väärti. Suosittelen!

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home