Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, November 20, 2014

Viinin viemää (Codorníun cavatilalla)

Kuten aamulla mainitsin, kävin naisporukalla päiväretkellä Codorníun cavatilalla Penedèsissä. Sinne pääsee näppärästi Renfe-junalla esimerkiksi Estacio Santsilta jäämällä pysäkille Sant Sadurni d'Anoia. Meno-paluu maksaa 8,20 euroa. Ihan siinä juna-aseman vieressä on kilpailevan Freixenetin viinitila, ja Codorníulle pääsee joko kävellen tai taksilla. Me menimme taksilla ja matka ei kestänyt muutamaa minuuttia pidempään.

Kierros oli täsmälleen samanlainen kuin edellisellä kerralla. Katsoimme ensin lyhyen videon viinitilan historiasta ja nykypäivästä. Codorníu on yksi maailman vanhimpia perheyrityksiä ja itse asiassa Espanjan vanhin. Viimeinen Codorníun sukunimeä kantanut oli Anna de Codorníu, tuleeko mieleen eräs juoma? Nykyään Raventósin suku omistaa yrityksen.


Videon jälkeen hyppäsimme possujunan kyytiin ja lähdimme kiertämään ulkotiloja. Tiilirakennukset ovat todella kauniita, suurin osa niistä on Josep Puig de Cadafalchin, jonka kädenjälkeä näkyy myös ympäri Barcelonaa, suunnittelemia.


Ajelun jälkeen siirryimme taas sisätiloihin. Katselimme tynnyreitä, pulloja ja kaikenlaisia vanhoja laitteita, mutta työntekijöitä ei näkynyt missään. Vaikka tällaiset erinomaisesti järjestetyt kierrokset ovat mukavia, jää niistä monesti vähän sellainen Disneyland-fiilis. Pienillä viinitiloilla kaikki on jotenkin autenttisempaa ja niissä monesti näkee ihmisiä ihan työntouhussa. 

Teimme myös kellareissa ajelun pikkujunalla. Viinikellarikäytäviä on yli kolmekymmentä kilometriä,  ja niissä on aika kiva, pikkuisen jännittävä tunnelma. Viinin tuoksu sekoittuu homeen hajuun, toisinaan tipahteli vettä katosta päähän. 


Ja lopuksi koitti se hetki, mitä eniten odotimme: maistelu. Maistelimme kahta erilaista cavaa ja sen jälkeen olisi ollut mahdollisuus vielä shoppailla pikkuhuppelissa myymälässä.Kiva päivä ja muutama uusi tuttava! Ei hassumpaa!


Few not-so-perfect-quality photos from Codorníu Cava tour!

Labels: , ,

6 Comments:

At November 21, 2014 at 2:15 AM , Blogger Jenni said...

Ihania nuo tornit! Voisin vaikka muuttaa asumaan tuohon valkoiseen pyöreään...

Mä olen kanssa huomannut, että isoimmissa paikoissa ei paljoa ole porukka töissä, kun niissä käy, mutta selittyyköhän tämä sillä, että itse tuppaan päätymään kierroksille vain viikonloppuisin. Ehkä ihan hyvä, että työntekijät pääsevät viettämään viikonloppua sielläkin, vaikka tietty itse mieluusti näkisi actionia.

 
At November 21, 2014 at 8:43 PM , Blogger Matkatar said...

Kiva nähdä taas Codorniuta, itse olen käynyt kaksi kertaa tuolla mutta on jo pari vuotta aikaa! Ihana tuo uusi bannerisi, tosi onnistunut! :)

 
At November 21, 2014 at 9:16 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Osittain Codorníun syytä tuo uusi banneri, muutama lasi meni sitä vääntäessä ;). Ihan en ole tyytyväinen, mutta katsellaan, että, vaihdanko taas vai en!

 
At November 21, 2014 at 9:19 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Minulle jäi tunne, että tämä kierros on ihan vain turisteja varten tehty ja varsinainen työ tehdään ihan muualla. Tehdashan tuo on, en edes muista kuinka monta miljardia litraa viiniä lähtee vuosittain myyntiin. Turisteja varten on sitten sievästi aseteltu viinikoreja ja -pulloja ja niitä sitten ihaillaan porukalla. Mutta ei siinä mitään, kivaa oli ja elämyksenähän tuo on ihan loppuun asti hiottu!

 
At November 22, 2014 at 10:03 PM , Anonymous Anonymous said...

Kelpais tämmöinen retki piristämään näitä Suomen synkkiä päiviä :D

 
At November 23, 2014 at 6:09 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Näissä maisemissa on vain vähän vaikea päästä joulutunnelmaan, kaipaan lunta kovasti! Mutta en valita, kyllä aurinko on aika ihana :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home