Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Wednesday, November 19, 2014

Barcelonan huvipuisto Tibidabo

Olisiko nyt aika Tibidabon kuville?

Yksi aurinkoinen päivä vieraiden kanssa kului Tibidabo-kukkulan laella, kaupunkia ja Collserolan luonnonpuiston maisemia katsellen. Lähes kaikki huvipuiston laitteet olivat kiinni, ainoastaan vanhat härvelit, kuten punainen lentokone ja karuselli, olivat toiminnassa. Kurkistimme Sagrat Cor -kirkkoon ja ihan vaan paistattelimme päivää, huvipuistolaitteisiin ei edes tehnyt kovasti mieli.

Tibidabolle pääsee kaupungin keskustasta monella eri tavalla. Kesäisin kulkee Tibibus-bussi suoraan Plaça Catalunyalta, nyt siitä ei ollut meille iloa. Otimme siis junan L7 Plaça Catalunyalta Avinguda Tibidabolle. Siitä eteenpäin menimme bussilla 196 pääteasemalle, jolta funikulaari lähtee (ja jossa on koiratarha, jossa käymme joskus taluttamassa koiria). Tähän saakka pääsee tavallisella metrolipulla, mutta funikulaariin pitää ostaa erillinen lippu, joka maksoi 7,70 euroa, sisältäen myös paluun. Funikulaari menee suoraan huvipuistoon.

Ellemme olisi kuluttaneet jalkojamme loppuun kaupungilla, olisimme ehkä ottaneet junan ja kävelleet sieltä huvipuistolle. Näin olisimme nähneet Torre de Collserolan tv-torninkin lähempää ja säästäneet sen funikulaarimaksun. Päätimme maksun sijaan säästää kuitenkin jalkojamme, ja hyvä niin. 

Tässäpä siis taas kuvaa kuvan päälle, olkaapa hyvä!
We visited rather quiet Tibidabo last week on a sunny warm day! Nice views!

Labels: , ,

2 Comments:

At November 19, 2014 at 7:34 PM , Blogger Matkatar said...

Ihania kuvia! Tänään olikin mieletön ilma ja mekin olimme ensin puistossa ja lähdimme sitten vielä rannallekin :)

 
At November 21, 2014 at 9:21 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Uskomattoman lämmintä on taas marraskuussa, vaikea päästä joulutunnelmaan :D

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home