Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, June 8, 2014

Rannalle tänään? Ehei!

Hienoa Barcelonassa asumisessa on se, että vaikka tänään oli aivan täydellisen upea auringonottosää (ja FB:ni on nyt täynnä rantsuhehkutusta), voi olla varma, että aurinkoisia päiviä riittää eikä sinne rantaan ole pakko mennä juuri nyt tuhansien muiden ihmisten kanssa. Me lähdimme ihmispaljoutta pakoon Berguedàan.


Ohjelmassa oli kesän ensimmäinen piknik. Löysimme kivan piknik-alueen läheltä Santuari de Queralt -luostaria. Grillailupaikkaa emme kaivanneet, lääkäri on määrännyt minut tiukalle ruokavaliolle ja grillattu liha ja kaikki epäterveellinen on no-no. Bocadillot maistuivat metsän keskellä hyvältä.


Kaupunkilaispellet nauttivat puissa kiipeilystä ja mudassa kenkien sotkemisesta. Suurta hupia tuotti vesimelonin siemenien istutus. Näinköhän vesimelonit kasvavat metsän siimeksessä...


Pikkusisko ei sitten keksinyt mitään keveämpää lukemista eväsretkelle...Piknikin jälkeen kiipesimme itse luostarille. Maisemissa ei ollut lainkaan valittamista.Pikkusisko sai mustelman polveen ja samassa kuperkeikassa hajosi ilmapallokin. Harmitti kovasti.

Berguedàan on matkaa Barcelonasta noin 100 kilometriä ja alueen isoimpia kaupunkejä ovat Avià, Bagà ja Berga, joka on alueen pääkaupunki. Lisää infoa alueesta löytyy vaikkapa täältä. Nättiä seutua tämäkin.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home