Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, March 24, 2014

Kevätsipuleiden aika (Calçotada)

Taas on ahmittu vuoden annos kevätsipuleita, calçoteja. Jokakeväinen herkku on parasta katalonialaista ruokaperinnettä: lempeänmakuiset sipulit ovat taivaallisen hyviä juuri hiillokselta saapuneina, romesco-kastikkeeseen dippailtuna. Essu tulee tarpeeseen, samoin hanskat, syöminen on nokista ja sotkuista.Calçotit grillataan avotulella. Meillä oli myös paistettuja artisokkia sekä erilaisia lihoja, jotka eivät kyllä enää masuun mahtuneet.


Amatööri ei saanut viiniä juotua paikallisten malliin, parhaimmat kaatoivat viiniä suuhun käsivarsi suorana.Musta osa kuoritaan pois ja jäljelle jää puhtaanvalkoinen sipuli. Ainakin teoriassa, nokea on oikeasti ihan joka puolella.


Vuonna 2010 kävimme näköjään ensimmäisen kerran calçotadassa, niin se aika kuluu... Vielä silloin suurta herkkua oli crema catalana, nyt on raja ja yliannostus saavutettu!

Labels: ,

2 Comments:

At March 25, 2014 at 8:46 PM , Anonymous Anonymous said...

Hei! Minä olen kerran maistanut noita sipuleita, se kastike oli tosi hyvää!

 
At March 25, 2014 at 9:23 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Hei vaan! Löysin nopealla googletuksella romesco-kastikkeen ohjeen Pirkka-lehden sivuilta, pitääkin kokeilla onko siinä samaa makua: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/134725-romesco-kastike-ja-grillipihvit

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home