Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, March 23, 2014

Unkarilainen lounas

Meillä on kavereiden kanssa eräänlainen ruokapiiri: järjestämme kansainvälisiä lounaita. Lounaalla on teemana maa, josta joku meistä on kotoisin, ja muiden pitää valmistaa jotain maalle tyypillistä ruokaa. Meillä on ollut jo italialainen lounas, sekä kerran lounas, jolle jokainen toi oman maansa ruoka-annoksen, ja nyt oli vuorossa unkarilainen ruokakulttuuri. Haasteellinen tehtävä, sillä ainakaan minä en tiennyt unkarilaisesta ruoasta muuta kuin gulassin ja paprikat. Haastavuutta lisää myös se, että ruoan jälkeen valitaan voittaja-annos eli joku on toisia parempi kokki.

Vinkkejä antoi mm. tämä Buzzfeedin lista. Tarjolla oli gulassia, palacsinta-lettuja, pörkölt-muhennosta, rantótt sajt -paistettua juustoa, rakott krumpli -peruna-liha-muna-juustopaistosta... Lisäksi oli erilaisia juustoja, leipää, leikkeleitä ja tietysti juomia.


Päätin vasta hetkeä ennen lounaan alkamista mennä mukaan (hiihtosesonki, suunnitelmien teko viikonlopuille on aika mahdotonta), joten en ehtinyt kokata itse mitään. Niinpä menin unkarilaiseen Paprika Gourmet -deliin ja pyysin kaupantätiä myymään minulle jotain oikein hyvää perusunkarilaista herkkua. Ostin tosi hyvää pastramia, ja täti ehdotti, että sivelen siivut paprikasinapilla ja teen rullia. Ostin myös pullon unkarilaista valkoviiniä sekä lettujen päälle suklaa-konjakki-kirsikkahilloa ja paprikahilloketta.


Voittaja-annokset: paprika-makkarasoosi ja paistetut juustot. Kokit olivat Makedoniasta ja Puolasta.


Suhteellisen tuhti herkku: paksun juustokerroksen alta löytyi makkaraa, kananmunia ja perunaa kermakastikkeessa.


Monenlaista lettua oli tarjolla erilaisin täyttein.


Kuivin suin ei tarvinut olla, ja oluenjuojille oli myös olutta.

Seuraavaksi taitaa olla saksalaisen lounaan vuoro tai mahdollisesti suomalaisen. Siinäpä sitä onkin kavereille haastetta keksiä suomalaisia ruoka-annoksia. Lihapullia, lohta, pullaa... Ja paljon pottuja!

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home