Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Wednesday, March 12, 2014

Haukka, pöllö ja huuhkaja

Satuimme onneksemme olemaan paikalla, kun hotellillamme alkoi lintushow!


Tämä tässä on Sol-niminen haukka, joka työskentelee normaalisti Malagan lentokentällä, ajaen lokkeja ja muita lintuja pois kentältä. Pienikin lintu lentokoneen moottoriin joutuessaan voi aiheuttaa isoja ongelmia, ja haukat on todettu tähän hyväksi ratkaisuksi. Lintujen hoitaja päästi haukan vapaasti lentelemään hotellin alueelle, ja aina se palasi takaisin merkkivihellyksen kuultuaan.



Anita-pöllö oli tyttöjen suosikki. Koska yleisöä oli vähän, lintuja sai varoen koskea. Lintujen hoitaja kertoi puhdistavansa lintujen siivet saman tien esityksen jälkeen, sillä ihmisen käsistä siipiin siirtyvä rasva ja lika heikentää lentokykyä.



Lintuja sai myös ottaa kädelle istumaan. Suuri huuhkajakin oli yllättävän kevyt onttojen luiden ja paksun höyhenpeitteen ansiosta. Haukkaa jaksoi pienikin tyttö kantaa.



Olemme käyneet saman tyyppisessä esityksessä joskus aiemmin ja silloin siitä jäi paha mieli. Nyt kuitenkin tuntui, että lintuja kohdeltiin asiallisesti, ja hoitaja, joka oli koulutukseltaan biologi, seurasi tarkasti miten lintuja koskettiin. Linnut eivät tehneet mitään hölmöjä temppuja katsojia viihdyttääkseen, sen kun olivat vaan katseltavana ja vähän silitettävänä. Hoitaja myös kertoi linnuista, niiden ravinnosta ja elintavoista, joten meidän eläinhullumme tykkäsivät kovasti. Kiva ja mielenkiintoinen esitys.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home