Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, February 26, 2015

Sintra - Linnoja lähellä Lissabonia

Auton kyytiin ja menoksi! 

Vuokrasimme Lissabonista Hertziltä allemme kuukauden vanhan bemarin, jolla lähdimme pienelle roadtripille, suuntana pohjoinen ja Porto. Ensimmäinen kohteemme, jossa tosin vain pikaisesti söimme paikalliset leivoserikoisuudet ja vähän jaloittelimme, oli Sintra, yksi Unescon maailmanperintökohteista.


Kaunis ja kuvauksellinen Sintra sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Lissabonista. Sinne pääsee junallakin kätevästi ja edullisesti, itse asiassa varmasti mukavammin kuin autolla. Juna lähtee Rossion asemalta ja maksaa alle kolme euroa suuntaansa. Kaupunki on turistien suosiossa ja jopa näin helmikuussa ihmisiä oli kaupunki pullollaan. Hurmaava, tunnelmallinen paikka, joten ei ihme, että vierailijoita riittää!


Me ajelimme aluksi kukkuloiden päällä oleville linnoille. Penan palatsi (Palacio da Pena) ja maurilainen linnoitus olivat upeita, mutta tie oli niin kapea ja mutkainen ja kasvillisuus rehevää, että emme saaneet autoa jarrutettua edes kuvan ottamisen ajaksi. Aikaa meillä ei ollut linnoissa vierailuun, täytynee tulla tänne uudestaan. Sen verran kuitenkin sain auton ikkunaa avattua, että totesin ilman olevan todella raikasta! Atlantin läheisyyskö vaikuttaa ilman kosteuteen ja joka paikan vehreyteen?

Alhaalla kuitenkin ehdimme kävellä ympäri Sintran vanhaa kaupunkia katsellen kansallispalatsin (Palacio Nacional) tötteröitä ja muita erikoisia rakennuksia. Sintra on mäkinen ja vanhan kaupungin kujat kapeita ja mutkittelevia. Kesällä täällä on varmasti tungosta, mutta nyt talviaikaan löysimme hiljaisiakin kujia ja saimme rauhassa kurkkia puutarhoihin ja ihmetellä koppakuoriaisia.Jos joku on Lissaboniin menossa muutamaksi päiväksi niin kannattaa kyllä harkita pientä päiväretkeä Sintraankin. Itseäni jäi vähän harmittamaan, kun olimme niin kovin kiireisiä. Kyllä täällä olisi ihan vaikka kokonaisen päivän voinut kuljeskella maisemia katsellen, metsäpolkuja tutkien ja puhdasta ilmaa hengitellen! We had a little coffee break in beautiful Sintra, a town about 25 km from Lisbon. It's a pity that we didn't have more time to visit the town and it's castles, it looked like there is a lot of things to see!

Labels: ,

4 Comments:

At February 27, 2015 at 1:47 AM , Blogger Jenni said...

Söpön näköinen kaupunki - ja heti rupesi kiinnostamaan, kun mainitsit, että on maailmanperintökohde. ;) Portugalissa pitäisikin joskus käydä uudestaan. Olen ollut siellä vain joskus alle 10-vuotiaana aurinkolomalla perheen mukana, ja muistoja maasta ei ole kovinkaan montaa.

 
At February 27, 2015 at 8:20 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Myös Lissabonissa, tai siis Belémissä, oli Unescon mp-kohde, eli saisit pari kohdetta ruksia kerralla listasta :D

 
At February 27, 2015 at 12:48 PM , Anonymous Anonymous said...

Kuvasi toivat ihania muistoja! Kävimme Sintrassa mieheni kanssa n. 10 vuotta sitten (päiväretkellä Porto-Lissaboni lomallamme). Oli kyllä näkemisen näköinen paikka - etenkin se, aivan kuin satukirjasta lainattu, montaa tyylisuuntaa edustava Palacio da Pena:n linna. Upea paikka!

 
At February 27, 2015 at 4:09 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Minäkin katsoin jälkikäteen kuvia Penan palatsista ja kyllä jäi harmittamaan, kun aikaa siellä vierailuun ei ollut! Hienolta näytti :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home