Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, January 29, 2015

Tanskan Legoland, Billund

Taas on torstai ja muistellaan menneitä!

Parikin ystävääni on kertonut halustaan käydä Tanskan Legolandissa ensi kesänä, ja niinpä kaivoin arkistojen kätköistä muutamia kuvia parin kesän takaiselta Ruotsi-Tanska roundtripiltämme ja etenkin aurinkoisesta päivästä, jonka vietimme Billundissa. Viime aikoina vallalla ollut Tanskahuuma siis jatkuu!


Monille suomalaisille Billundin Legoland on jo tuttu kohde, ja mekin kuulimme siellä ollessamme moneen kertaan suomea. Puisto on iso ja siellä saa helposti päivän kulumaan, mikä ettei kaksikin, jos yöpyy lähistöllä. Mukavat kengät vaan jalkaan ja aurinkoisena päivänä aurinkorasvat iholle!

Lentäen pääsee kätevästi Kööpenhaminaan, josta voi vaikkapa vuokrata auton ja ajaa Billundiin. Jos autonvuokraus ei kiinnosta, niin Köpiksestä pääsee myös junalla Vejleen, joka on lähellä Legolandia ,ja sieltä pääsee puistoon näppärästi bussilla. Juna-aikatauluja löytyy täältä. Myös Billundissa on pieni lentokenttä. Legolandin ulkopuolelta löytyy sekä maksullisia että ilmaisia parkkipaikkoja kuten kartasta näkyy. Huvipuisto on suosittu, joten kannattaa taktitoida ja suunnitella tuleminen huolella.Sisäänpääsylippuun saa alennusta mm. BR-lelujen kanta-asiakaskortilla tai kuten me teimme, ostamalla Tanskasta mehua, jonka purkinkyljessä oli alennuskuponki. Liput saa myös halvemmalla ostamalla ne netistä, Legolandin omilta sivuilta. Me olimme puiston porteilla avaamisaikaan, ja nyt jälkikäteen kun miettii, niin olisi ollut järkevämpää mennä jonottamaan ehkä vartin yli. Väkeä velloi portilla valtavasti, mutta jono veti nopeasti ja pian portin avaamisen jälkeen oli jo aivan rauhallista.


Puistossa on näkemistä ja tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Meidän muksumme olivat Legolandissa käydessämme 6- ja 8-vuotiaat ja huvipuisto oli heille juuri sopiva. Muutama härveli oli liian jännä ja iso, mutta suurin osa kutkutti masun pohjaa juuri sopivasti. Legoiluinnostus oli ja on edelleen suuri ja lapset jaksoivat katsella Minilandin legoista rakennettuja pienoismalleja loputtomiin. Kartasta oli hyvä suunnitella reittiä ja valita mihin mennään seuraavaksi.
Legolandissa ja sen liepeillä on mahdollista myös majoittua. Me olimme vuokranneet mökin kauempaa Givskudista, Hotel Harreso Gro:sta, mutta olisihan se ollut kiva kokeilla yöpymistä vaikka alueella sijaitsevassa neljän tähden Hotel Legolandissa.Ravintoloita löytyy useita ja ne tarjoavat sellaista tyypillistä huvipuistoruokaa. Olisi kannattanut melkein ottaa omia eväitä mukaan, meillä oli vain vesipullot. Hinnat olivat ainakin näin Espanjasta tarkasteltuna kovat, eikä minulle, keliaakikolle, löytynyt juurikaan vaihtoehtoja.


Ja lopuksi kävimme tietysti Legokaupassa! Se taisi olla koko päivän parasta antia, ainakin lasten mielestä. Pari pikkujuttua oli ihan pakko ostaa muistoksi.


Hauska paikka kyllä, voin lämpimästi suositella! Päivä meni joutuisasti, jonot eivät raastaneet hermoja ja ovathan ne legoista rakennetut pikkutalot uskomattoman hienosti tehtyjä!Few years ago we visited the Legoland in Billund, Denmark!

Labels: , , ,

10 Comments:

At January 29, 2015 at 12:55 PM , Anonymous Anonymous said...

Hei kiitos, tack :D. Ensi kesäkuun lopussa on suunnitteilla mennä kahden pikkupojan kanssa jotka rakastavat leegoja!

 
At January 29, 2015 at 12:57 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Eipä kestä, pitäkää hauskaa :)

 
At January 29, 2015 at 4:08 PM , Blogger Veera A said...

Minä kävin Legolandissa 13-vuotiaana ja silloinkin oli kivaa. Tosin sen myöntäminen otti vähän koville :). Onkahan se muuttunut kovasti niistä ajoista...? Kuvat ainakin näyttävät aika tutuilta.
Täällä San Diegon naapurissa (Carlsbad) sijaitsee muuten myös Legoland. En ole käynyt, mutta kuullut kyllä paljon hyvää.

 
At January 29, 2015 at 5:42 PM , Anonymous Anonymous said...

Millaisia pituusrajoja laitteisiin oli?

 
At January 29, 2015 at 7:21 PM , Anonymous Riikka said...

Mä olen käynyt tuolla lapsena, yli 20 vuotta sitten, ja on ehdottomasti parhaita lapsuusmuistojani. Ja näistä kuvista muistuu mieleen monta juttua :) Pitää päästä käymään tuolla vielä joskus uudestaan. Täällä Kaliforniassakin olisi tuollainen Lego-puisto, mutta pahoin pelkään että se on amerikkalaisella maulla tehty, ja että viihtyisin paremmin tuolla Tanskassa. Ja hei, onhan tuo vikan kuvan lentokone oikea lentokone, eikä legoista tehty? :D

 
At January 29, 2015 at 7:50 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Näyttäisi, että tuonne tulee joka vuosi jotain uutuushärveleitä eli on se varmasti muuttunut, mutta eiköhän siellä jotain vanhoja juttujakin ole, ainakin Minilandin siis tuon pienoismallipuiston puolella. Oli yllättävän kiva paikka näin aikuisenkin silmin, jotenkin se ihmismassa upposi tuonne eikä alkanut ahdistaa :)

 
At January 29, 2015 at 7:52 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Nettisivuilla on kartta, josta voi klikkaamalla tarkistaa ko. laitteen rajoitukset: http://www.legoland.dk/en/Explore/

 
At January 29, 2015 at 7:52 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Juu, sattui oikea lentokone kuvaan :D

 
At January 31, 2015 at 7:32 PM , Anonymous Anonymous said...

Kiitos vinkeistä ja linkeistä, Legoland kesälomakohteena lähivuosina!

 
At January 31, 2015 at 10:10 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiva, jos tästä on jotain iloa, mielelläänhän näitä kokemuksia jakelee :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home