Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Saturday, October 25, 2014

Bloggaaminen - missä mennään?

Kaksi kuukautta sitten aloitin pienen "experimentin".

25. elokuuta asensin Google Analyticsin seuraamaan blogini tapahtumia ja kävijävirtoja, mutta oikeastaan testi, tai paremminkin haaste itselleni, alkoi jo pari viikkoa aiemmin.

Vaikka olenkin pitänyt blogia jo yli kymmenen vuotta, en koskaan ole ollut kovin kiinnostunut ketä blogissa käy ja kuinka paljon kävijöitä on. Kirjoitin itselleni ja ehkä myös kavereille ja sukulaisille Suomessa. Nyt Analyticsin myötä on kuitenkin ollut ihan älyttömän kiinnostavaa seurailla blogin tapahtumia!

Kesälomareissulla elokuun alussa päätin alkaa panostaa blogiini eri tavalla kuin aiemmin: fokusoin aihetta, muutin ulkoasua, tein Facebook-sivut, liitin Instagramini blogiin. Päätin, että kirjoitan  testimielessä blogiini säännöllisesti kahden kuukauden ajan - jos en nyt ihan joka päivä niin ainakin viitisen kertaa viikossa. Aloin taas pitkästä aikaa lukea muita blogeja, etsiä myös uutta luettavaa ja verkostoitua. Halusin nähdä, mitä tapahtuu, jos rakkaalle harrastukselle antaa enemmän aikaa ja huomiota.

Ja mitä tilastot sanovat? Ja mitä parissa kuukaudessa on tapahtunut?

- kahden kuukauden aikana lukijamääräkäppyrä on noususuuntainen. Notkahduksia toki tulee, jos pidän muutaman päivän tauon, mutta käyrä on selvästi ylöspäin. Suuri pomppaus (ainakin Bloggerin laskurin mukaan) tuli tietysti silloin kesäloman jälkeen, ennen Analyticsin asentamista, kun innostuin herättelemään blogia henkiin, mutta senkin jälkeen on tullut steppejä ylöspäin.

- Facebook-sivulla on yli 100 seuraajaa, mikä on ihan hyvin tämmöiselle pienelle, ei minkään portaalin alla toimivalle ulkosuomalaisblogille, jota ei taida näkyä muissa listauksissa kuin Blogilistalla ja Bloglovin'issa.

- kommenttien määrä on lisääntynyt ja se on ollut aivan mahtavaa! Kommentit ja vuorovaikutus ovat bloggaamisen suola ja sokeri.

- olen saanut joitakin yhteistyötarjouksia ja kutsun yhteen tapahtumaan Suomessa. Toistaiseksi en ole mihinkään tarjoukseen tarttunut, mutta tokihan se kiinnostaisi, jos oikea juttu sattuisi kohdalle.

- olen lukenut muita blogeja ihan eri intensiteetillä ja löytänyt aivan hurjan kivoja blogeja. Ja löytänyt uudelleen vanhoja tuttavuuksia, jotka unohtuivat, kun muutama vuosi sitten jätin blogimaailman vähemmälle.

- olen löytänyt Facebookista kivoja ja aktiivisia bloggariryhmiä, joiden kautta olen löytänyt mielenkiintoisia blogeja seurattavaksi ja saanut "vertaistukea". Verkostoituminen on silti vasta aluillaan.

- kuljen enemmän kameran kanssa ja mietin kielioppiasioita.


Koska olen tämmöinen projektiluonteinen tyyppi ("kaikella on alkunsa ja loppunsa"), punnitsenkin tässä jatkoa. Millä taas motivoisin itseäni? Mikä olisi seuraava askel? Mihin suuntaan lähtisin: kirjottelemaan jälleen silloin tällöin muistiinpanoja itselleni vai käyttäisinkö enemmän aikaa ja tavoitteellisesti pyrkisin johonkin, ellen muuhun niin  parempiin kuviin ja tekstiin? En halua, että bloggaaminen aiheuttaa mitään stressiä tai painetta postaamiseen. Ehei, tämä on rento harrastus, ajanviettotapa muiden joukossa, mutta toisaalta yksikin postaus vie usein tunteja ennen kuin kuvat on valittu ja käsitelty ja postaus on valmis, ja olisihan siitä kiva tietysti saada jotain palautetta.

Ajattelin kesälomalla, että haluan keskittyä nimenomaan matka-aiheisiin, mutta väkisinkin blogin aiheet rönsyilevät. Arkipäivät olemme kuitenkin kotona Barcelonassa ja teemme arkisia kotihommia. Vaikka touhuilemmekin kaikkea jatkuvasti, ne isommat aktiviteetit ja reissut keskittyvät tietysti lähinnä viikonloppuihin ja lomiin. Jos blogini pitäisi johonkin kategoriaan laittaa, niin ehkä omin olisi kuitenkin lifestyle-blogi, ilman muotihömppää kylläkin. Ystäväni ovat tosin sanoneet, että arjen kauneus olisi luonteva aihe myös blogissa, sillä seuraan kovasti muotia, tyyliä ja sisustustrendejä. He ovat olleet myös sitä mieltä, että olisi nimenomaan kiva lukea enemmän ihan arjesta ulkomailla. Olisiko?


Sana onkin nyt vapaa! Mitä te lukijat haluaisitte täällä lukea? Juttuehdotuksia? Toiveita? Blogivinkkejä luettavaksi? Mainostakaa vaikka omaa blogianne, jos ette muuta keksi :)


Kippis teille lukijoille ja erityinen jätti-iso kiitos kaikille kommentoijille <3


Just few words about blogging and my blog's future: where to continue from here and where to focus. Any ideas or tips?

Labels: ,

16 Comments:

At October 25, 2014 at 4:22 PM , Anonymous Anonymous said...

Hei! Kuten joskus juteltiin (coucou, c'est moi ;)) mielestäni voisit ihan hyvin laajentaa aiheita kärjistäen sanoen "päivän asujen" ja muuten tyylin puolelle. Tiedän kyllä kuinka olet kyllästynyt ostohysteriaan, mutta sinulla on kuitenkin niin kiva tyyli ja löydät vaatteita, jotka kestävät vuodesta toiseen. Tiedätkö, näkökulma voisi olla juuri siinä, että voi olla hyvän näköinen ilman jatkuvaa uusien asioiden hankkimista. Ja teillä on kotona aina niin kivan näköistä ja hyviä ideoita, remontin edistymistä on ollut kiva seurata.

Tietysti aiheiden pitää lähteä omasta itsestä, mutta ajattelin tästä nyt kirjoittaa, kun siitä kerran oli puhetta! Liian tiukka rajaaminen saattaa käydä itselle tylsäksi ehkä. Joo, jutellaan taas ;)

 
At October 25, 2014 at 5:17 PM , Blogger Jael said...

Ohoh,oletpa konkari täällä blogimaailmassa .Itselleni tulee ensi kuussa 6 vuotta täyteen.
Ruokablogillani on instagramit,facebookit ja twitterit mutta toisen blogin kanssa en ole tehnyt mitään eli ei laskureita eikä mitään.,Pitäisi kai asentaa tuo google analytics.Itse asiassa se oli mulla ruokablogissa mutta en edes muista salasanaa ja miten sinne pääsee!

 
At October 25, 2014 at 5:41 PM , Anonymous Anonymous said...

Matkajutut kiinnostaa minua ja minkälaista on asua barcelonassa! Kuvia paljon!

 
At October 26, 2014 at 8:44 AM , Anonymous Anonymous said...

Espanja.orgista olen itse blogiisi löytänyt. Siellä listataan kivasti espanja-aiheisia blogeja.

 
At October 26, 2014 at 7:35 PM , Blogger Matkatar said...

Minäkin olen asentanut google analyticsin, mutten kait osaa sitä kunnolla käyttää -on jotenkin monimutkainen, heh. Tällä kertaa oikein hakeuduin blogiisi kun minulla on kysymys, johon ehkä osaat vastata (ei ehkä postauksen arvoinen juttu sentään...)
Ihmettelenkin, mikä ihme täällä kaupungissa nyt on kun kärpäsiä on niin kauheasti joka paikassa? En muista että koskaan ennen olisi ollut...

Muuten olen iloinen blogistasi, jatka samaan malliin! Rönsyilyt ei haittaa, niin ne minullakin tekee!

 
At October 27, 2014 at 12:46 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Hahaa, kiitos kauniista sanoista :). Jutellaan lisää!

 
At October 27, 2014 at 12:48 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Se on vähän näiden salasanojen kanssa hankalaa, kun niin monta pitäisi muistaa. Minä en ainakaan muista kaikkia omiani, monesti menee arvuutteluksi :)

 
At October 27, 2014 at 12:48 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kuvia tulee varmasti :)

 
At October 27, 2014 at 12:50 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Ai niinpä muuten onkin!! Espanja.orgista tuleekin jonkin verran lukijoita, en tosin tiedä miten blogini on listalle päässyt :). Kiva kun siellä on, tulee itsekin käyty lukemassa keskustelupalstaa ym. useammin :)

 
At October 27, 2014 at 12:52 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

No tiedätkö minäkin olen ihmetellyt tätä kärpästen määrää! Aivan mahdotonta kävellä Ciutadellassa ja muualla, kun koko ajan saa hätistellä ötököitä pois. Ei tämmöistä ennen ole ollut. Yöks...

 
At October 27, 2014 at 10:23 PM , Anonymous Anonymous said...

Minua kiinnostaa arkijuttusi sieltä. Kiinnostaa aina myös maisemakuvat uusimman juttusi merikuvat ovat ihania kiva että siellä on vielä kesä! tykkään myös sisustusjutuista ja jostain espanjalaisista ruuista tai vaikka ravintolasta olisi kiva lukea juttu kuvien kera. Kirjoitan itse matkablogia ja vietin Italiassa vuosi sitten 3kk, kävin myös Alicantessa

 
At October 28, 2014 at 9:28 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos Susanna kommentista :). Kävinkin kurkkaamassa blogiasi, lueskelen tässä pian paremmalla ajalla :)

 
At November 3, 2014 at 11:48 AM , Anonymous Anonymous said...

Ihan tavallinen arki ja toisaalta kaupunkinäkymät ja -tunnelmat kiinnostavat minuakin. Voisinpa kuvitella, että ainakin osa lukijoista päätyy blogiisi etsiskelellessään vinkkejä tulevaa Barcelonan-reissua ajatellen. Näin kävi ainakin itselleni. Olisi ihan mahtavaa, jos pitkän Barcelonan-kokemuksesi avulla jakaisit meille noviiseille käytännön vinkkejä paikallisen perheen näkökulmasta.

Kuten vaikkapa: mitkä ovat kaupungin parhaat leikkipuistot, kivoimmat lapsiystävälliset ravintolat, hauskimmat lapsia kiinnostavat museot... Tyyliin Top 5. Ekä sen näkökulman tietenkään aina tarvitse olla perheellisten. Tulipa vaan itselleni ekana mieleen, kun lapsenvahtia ei ole matkaseurueessa mukana :)

Täällä muuten sinua ja muitakin blogaajia mahdollisesti kiinnostava linkki vasta julkaistuun blogitutkimukseen: http://www.aller.fi/sites/default/files/Suuri_blogitutkimus_28.10.2014_0.pdf

Milla

 
At November 20, 2014 at 5:20 PM , Blogger Martta said...

Hei Ansku, taidan painia ihan samojen asioiden kanssa kuin sinä... Itselläni bloggaamista takana vasta vajaa vuosi, mutta olen todella innostunut boggaamisesta ja todellakin saan myös useita tunteja kulumaan juttujen tekemiseen. Toisaalta kirjoittelen usein uudesta kotimaastamme Sveitsistä, johon olen kirjoittelun myötä päässyt tutustumaan paremmin ja löytänyt kivoja käyntikohteita. Ulkosuomalaisena ja murkkuikäisten lasten äitinä, kirjoittelu on täyttänyt sopivasti päiviä ja lasten lisääntyvää poissaoloa :) Käytän Bloggeria ja olenkin pitkään yrittänyt etsiä jotakin yhteisöä, mistä löytyisi muita kirjoittajia (vertaistukea) ja kun en ole mikään IT-guru, niin olisi kiva saada välillä "kollegoiden" apuja ja niksejä. Olisin enemmän kuin iloinen, jos haluaisit jakaa noita sinun löytämisäsi ja hyväksi havaittuja yhteisöjä (facebook, sivustot ym.). Kun itse täällä mökissä kirjoittelee, niin todella toivoo saavansa palautetta, sillä siitä saan itse puhtia kirjoittamiseen. Omia sivujani harva kommentoi (kiitos Ansku sinun kommenteista :) ), ja olen myös miettinyt mitä ihmiset haluaisivat lukea? Sitten muistutin itseäni ja luin oman esittelyni miksi kirjoitan blogia!!! ... ja päätin jatkaa samalla tavalla :) Olen vasta lukenut muutamia juttujasi ja ne ovat olleet kivaa luettavaa, pidän matkailusta joten kaikki jutut eri kulttuureista, paikallisista tavoista ja keittiöistä, käyntikohteista, matkakohteista, kiinnostavat ja kaikenlainen rönsyily sekä arkiset asiat ovat mukavaa luettavaa. :)

T:Martta

 
At November 20, 2014 at 6:14 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Kiitos Martta kommentista! Facebookissa on esimerkiksi ryhmä "Ulkosuomalaiset bloggaajat", jossa on porukkaa ympäri maailmaa. Myös Bloggaajien blogiyhteistyöt -ryhmä on tosi aktiivinen, tosin siinä on suurin osa Suomessa olevia perhebloggareita. Kurkkaapa noita, jos ne olisi vaikka kiinnostavia :)

 
At December 2, 2014 at 12:21 PM , Blogger Martta said...

Kiitos vinkeistä ja mukavaa joulunodotusta sinulle :) Feliz Navidad!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home