Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, September 1, 2014

Gluteenitonta Barcelonasta - linkkivinkki

Sain jokin aika sitten sähköpostitse kysymyksen: Mihin Barcelonassa kannattaa mennä syömään, jos on erikoisruokavalioita?

Kokeilin viikonloppuna ensimmäistä kertaa Allergychef -sivustoa. Sivulle on listattu ravintoloita, joissa henkilökunta varmasti osaa huomioida ruokarajoitteet ja allergiat, ja sivujen kautta voi tehdä varauksia ko. ravintoloihin. Ravintolat eivät siis tarjoa vain gluteenittomia vaihtoehtoja, vaan myös esimerkiksi laktoosittomia, sekä huomioi erilaiset allergiat. Varausta tehdessä voi tarkentaa millaisesta ruokarajoitteesta on kyse.

Olin kuullut paljon hyvää Copasetic-ravintolasta ja tein varauksen sinne. Varaus sujui ongelmitta, sain vahvistuksen nopeasti sähköpostiini ja kun menimme sovittuun aikaa paikalle henkilökunta tiesi mistä on kyse.

Copasetic on saanut hyviä arvosteluja Tripadvisorissa (raamattuni!), ollen sen mukaan tällä hetkellä 37. Barcelonan yli 6000 arvostellusta ravintolasta. Luomu, orgaaninen, ekologinen - ravintola on trendin harjalla.

(Tässä vaiheessa haluaisin mainita että otin paljon kivoja kuvia ravintolasta, mutta koska asun kaikkien teknisten vempeleiden säätämistä harrastavan insinöörin kanssa, kuvia ei enää ole, mrrrrr... Yksi otos purilaisestani sentään säilyi Instagramissa)

Alkupalaksi otimme hummusta porkkanoiden ja gluteenittomien leipäpalojen kanssa. Lapset halusivat juomaksi appelsiini-mangosmoothiet, me aikuiset otimme roséta kesän viimeisen viikonlopun kunniaksi.

Hampurilainen on minulle harvinaista herkkua ja otin tietysti sellaisen, kun se kerrankin oli mahdollista. Mehevä purilainen, jossa oli täytteenä esimerkiksi punajuurta oli oikein hyvä, eikä sämpyläkään murentunut kuten gluteenittomilla leivillä on yleensä tapana. Lapset halusivat kanasandwichin (Pikkusisko) ja pekonilla, kanalla, juustolla ja tomaatilla täytetyn jättimäisen letun (Isosisko).

Annokset olivat niin suuret, että jälkiruoaksi riitti kahvit. Paitsi tietysti Isosiskolle, joka on kasvupyrähdyksen kourissa ja tilasi vielä pannukakkuja suklaalla ja banaaneilla (mihin tuo kaikki ruoka menee?!). Saimme pannaritkin gluteenittomina eli minäkin sain maistaa, ja oikein olivat hyviä ja makeita.

Ihan kaikista edullisin ei Copasetic ole, mutta laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä. Koska armas mieheni tuhosi valokuvani, saa hän viedä minut piakkoin uudestaan tänne, ihan vain kuvien takia (ja haluan myös kokeilla brunchin, jota tarjoillaan pitkälle iltapäivään!)

Copasetic löytyy osoitteesta Diputació 55.

I tried the first time the Allergychef website where you can make online reservations in restaurants for people with food allergies and intolerances. We had a nice lunch in Copasetic restaurant with huge portions of yummy food, I even had a gluten free hamburger and pancakes! 

Labels: , ,

3 Comments:

At September 1, 2014 at 11:44 AM , Anonymous Anonymous said...

Kiitos vinkistä, kokeilen sitä heti syyskuun lopussa!

 
At September 1, 2014 at 2:51 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Eipä kestä :)

 
At September 1, 2014 at 5:49 PM , Anonymous Anonymous said...

Hei kiva linkki :). Kokeilen! Kiitos! -sanna

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home