Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Friday, August 29, 2014

Budapestin kylpylässä (Széchenyi)

Ja niin matkamme jatkui Bratislavasta Budapestiin.

Sääennuste Budapestissä oli huono. Vettä oli luvassa, ja sitä tulikin niin paljon, että kadun varteen parkkeerattu vuokra-automme sai aikamoisen kylvyn. Siitä myöhemmin lisää. Koska yksi aamupäivä näytti kuitenkin jokseenkin kuivalta, päätimme käyttää senkin itsemme kastelemiseen ja menimme Széchenyin kylpylään. Itse asiassa tällainen vähän viileämpi päivä oli oiva valinta: ihmisiä oli vähemmän ja lämmin vesi tuntui ihanalta.


Budapestissä on yli sata kuumaa lähdettä ja näin ollen myös paljon kylpylöitä. Vuonna 1913 valmistunut Széchenyin kylpylä on Budapestin suurin terveyskylpylä. Sisäaltaita on 15 ja lämpimiä ulkoaltaita kolme. Saunoja ja höyryhuoneitakin löytyy 10, monenlaisia hoitoja on tarjolla. Kylpylä on auki ympäri vuoden ja siellä käy arviolta 2 miljoonaa ihmistä vuodessa, huima luku!


Olin lukenut ennakkoon, että lippujen osto voisi olla hankalaa ja jonottamiseen saisi varata aikaa. Meillä ei ollut kuitenkaan minkäänlaisia ongelmia, sen kun menimme kassalle (ei jonoja), ostimme liput, saimme käteemme rannekkeet, jotka toimivat vaatelokeroiden avaimina ja menimme sisälle. Hinnasto löytyy täältä. Parkkipaikkoja tuntui olevan  paljon, ja ne olivat ilmaisia.


Pukuhuoneet olivat miehille ja naisille erilliset. Siellä olisi ollut myös sellaisia perhekoppejakin ja sellaiseen me mielestäni lippu ostettiin, mutta jotenkin sekoilimme ja minä löysin itseni lasten kanssa naisten puolelta ja Samppa meni miesten puolelle. Hyvin se toimi näinkin. Vaatelokerot lukittiin rannekellon näköisellä rannekkeella, ihan kätevä systeemi. Omat pyyhkeet voi ottaa mukaan, mutta vuokratakin niitä voi. Pyyhepantti oli aika korkea, mutta sen saa pyyhkeet palauttaessa takaisin. Pyyhevuokra itsessään oli halpa. Me emme huomanneet ottaa sandaaleja mukaan, olisi kannattanut ottaa.


Lastenkin kanssa kylpylässä oli mukavaa, vaikka tällaiset eivät tietenkään mitään vesipuistoja olekaan. Meillä tytöt ovat tottuneet olemaan tämän tyyppisissä kylpylöissä ja osaavat käyttäytyä, sillä myös täällä Kataloniassa on kuumia lähteitä ja niiden yhteyteen rakennettuja kylpylöitä, ei tosin näin suuria ja upeita. Kylpylävieraat olivat iältään laidasta laitaan, ihan pieniä taaperoita tosin ei ollenkaan. Tunnelma ylipäätään oli rauhallinen, nautiskeleva.Kaiken kaikkiaan hyvä kokemus, lämpimästi (kirjaimellisesti) suosittelen. Olisi kiva tietää minkälaisia muut Budapestin kylpylät ovat, esimerkiksi Gellért, joka oli toinen vaihtoehtomme! 

In Budapest we spent couple of relaxing hours in the Széchenyi Bath. What a lovely experience! Really an unmissable experience, it was relaxing even with kids. A must!

Labels: , ,

1 Comments:

At September 1, 2014 at 3:58 PM , Anonymous Anonymous said...

Hei! Kävimme Gellertin kylpylässä vuosi sitten. Kokemus oli miellyttävä, vaikka ihmisiä oli paljon. Hieman epäsiisti oli joistakin paikoista, mutta ei liian. Oikein hyvä päivä meillä oli, ei voi moittia!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home