Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Tuesday, August 26, 2014

Minimuseo Micromundi (Besalú)

Besalún Micromundi on hyvin pieni monilla tavoin. Museo on nopeasti kierretty ja lisäksi esillä olevia esineitä joutuu tarkasti tiirailemaan nähdäkseen mitä ne oikein ovat, niin pikkuruisia ne ovat.


Museossa on kaksi huonetta. Ensimmäisessä on kenkälaatikoihin rakennettuja nukketaloja - tai oikeastaan kauppoja ja muita putiikkeja. Kaikkien esineiden ja hahmojen koko on 1:12 eli kaikki on 12 kertaa pienempää kuin oikeassa elämässä. 

Sieltä löytyy mm. lastenvaatekauppa...


...Hattukauppa...


...Apteekki...


...Ja parturi (hupsis, tuli myös selfie!).


Toiseen huoneeseen siirryttäessä skaala pienenee entisestään. Tämä nuoralla kävelevä muurahainen on luonnollisessa koossa.


Mutta tämä naulan kärjellä taiteileva norsu on hieman pienempi esikuvaansa! Norsu on kooltaan 4 mm.


Suurinta osaa näistä miniatyyreistä piti tarkastella mikroskoopilla.


Neulan silmässä on juna, jos oikein tarkkaan katsoo. Toisessa samanlaisessa neulansilmässä seikkaili kokonainen kamelikaravaani.


Museo on mukavaa vaihtelua kaiken Besalún historiallisen annin jälkeen, ja meillä lapset tykkäsivät, toki myös aikuiset. Tykkään tällaisista vähän erilaisista ja oudoista museoista ja näyttelyistä. Sisäänpääsy maksaa aikuiselta 3,90 euroa, lapsilta 2,50. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. 

Last Sunday we visited this tiny museum Micromundi in Besalú.  We didn't know about it before, and what a great little surprise it was, such a nice change for all the medieval buildings around!

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home