Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, August 28, 2014

Puoli päivää Bratislavassa - pidempääkin olisi viihtynyt

Tässä kohden reissuamme suunnitelmat oli tehty hieman huonosti.


Olin ajatellut pienen Bratislavan olevan vain nopea stoppi Prahan ja Budapestin välillä, pakollinen paikka viettää yö, ja varasin siis hotellin vain yhdeksi yöksi. Kaupunkiin tutustumiseen meille jäi  aikaa vain puoli päivää. Virhe! Bratislavan vanhakaupunki, jossa lähinnä ehdimme kuljeksia, oli hurmaava ja siellä olisi ollut vaikka mitä nähtävää!

Slovakian pääkaupunki on pieni, noin 430 000 asukkaan kaupunki. Vanhankaupungin pastelliset rakennukset ovat kauniisti entisöityjä ja yleisilme on hyvin siisti ja elegantti. Kapeita kujia, kiinnostavia kahviloita, pikkuputiikkeja... Eikä ihan hirveä ihmispaljous heinäkuussakaan! Bratislavasta löytyy hullunkurisia patsaita, esimerkiksi tämä penkkiin nojaileva Ranskan armeijan sotilas...


... Tai tämä Bratislavassa aikoinaan asunutta elämäntaiteilijaa esittävä patsas...


... Tai kuuluisimpana Cumil, Katsoja, joka kurkistelee viemäristä maailmanmenoa. Tämän ympärillä kamerat räpsähtelevät! Vähän eri arkkitehtuuria edustaa Tonavan yli 1970-luvulla rakennetun rakennetun sillan UFO-torni. Tornissa on ravintola ja kuulemma näköalat ovat hienot. 


Löysimme sattumalta tyylikkään, viihtyisän kahvilan Laurinska-kadulta. Foxford -kahvilassa oli myynnissä monen tyylisiä keittokirjoja, siellä soi rento musiikki, nojatuolit olivat mukavat ja sieltä sai ilmeisen hyviä kakkuja, ainakin lapsille maistui. Minä otin kahvin lisäksi erikoisen mustikka-basilikajuoman ja se oli - hmm - jännittävä. Juuri tällaisen kahvilan minä perustaisin, jossa olisin kahvilaa perustamassa!


Slovakiassa on käytössä eurot. Lapsilla polttelivat isovanhemmilta Suomessa saadut rahat taskuissa ja menimme tuhlaamaan niitä Slovakian suurimpaan ostoskeskukseen Avion Shopping Parkiin. Muuten meillä oli shoppailut reissumme aikana vähissä, käytimme rahaa mieluummin hyvin syömiseen ja erilaisiin sisäänpääsylippuihin. Slovakia oli muuten kallein käymistämme maista, eurosta johtuen varmaan.


Bratislava on niin pieni, etten ehkä ihan asiasta tehden sinne menisi lomalle, mutta kyllä suosittelen sen yhdistämään esimerkiksi Wienin tai Budapestin reissuun. Jopa näin lyhyellä pysähdyksellä kaupungin ehtii kävellä ympäri ja saamaan siitä jonkinlaisen käsityksen, parissa päivässä ehtisi myös Bratislavan linnaan ja muutenkin kiertelemään laajemmalla alueella.

We spent a half a day in Bratislava and I could have stayed bit longer! The old town is charming with the pedestrian streets and cool cafes (we had a coffee break at the Foxford Cafe). Something unusual: the funny statues!

Labels: , ,

2 Comments:

At August 28, 2014 at 10:14 AM , Anonymous Anonymous said...

Thank you for writing about my beautiful country Slovakia! I hope you had a great stay!! I would love to read your text in English also!

 
At August 28, 2014 at 11:39 AM , Blogger Ansku Barcelona said...

Thank you! Slovakia IS beautiful. We drove from Budapest to Zakopane and the views between were amazing!
I have started to add a short text in English in the end of each post. Also, I am going to Finland on September and I will write more about MY beautiful country in English :). Stay tuned!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home