Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Monday, June 9, 2014

Vieraskirjoittaja: Reissu Saksaan

Vaihteeksi muuta. Isosisko kävi Dusseldorfissa pari viikkoa sitten, ja pyysin häntä kirjoittamaan pienen "ainekirjoituksen" reissusta, nähdäkseni osaako hän kirjoittaa suomea. Meidän tytöt puhuvat suomea virheettömästi, mutta en yhtään tiedä miten he sitä kirjoittavat. Pyysin tytsyä kirjoittamaan hyvää kirjakieltä, mutta siihen hän ei suostunut, vaan halusi "kirjoittaa niin kuin puhutaan". En tiedä miten Suomen kolmasluokkalaiset yleensä kirjoittavat, mutta näköjään minun pitäisi vähän panostaa tähän kirjoittamisen opettamiseen, parantamisen varaa on... Mutta tässäpä nyt tiivis reissuraportti Dusseldorfista!

-----Perjantaina minä, iskä ja mun paras kaveri Mila mentiin lentsikalla Saksaan. Me lähdettiin 45 minuuttia aiemmin koulusta että oltais kuudelta lentsikassa. Me otettiin yhen kinkkupatongin Milan kanssa ja sitten yhet sipsitkin. Me oltiin perillä kaheksalta ja Milan isä Jörg oli vastassa. Sitten me mentiin kymmeneltä leikkipuistoon ja sitten me syötiin parsarisottoa. Kaheltatoista me alettiin jo mennä nukkumaan ja vartin yli kakstoista me oltiin nukkumassa.


Lauantaina me ekaks käytiin leipomossa ja sitten käytiin lelukaupassa, jossa meillä meni tunti valita kiva lelu. Sitten me käytiin Milan ”serkkupuolen” koululla kattomassa yhen oudon näytelmän ja sitten käytiin sushiravintolassa. Sitten käytiin leikkipuistossa ja sitten syötiin makkaraa ja parsaa.


Sunnuntaina me käytiin taas leipomossa ja leikkipuistossa ja sitten käytiin vesipuistossa. Sitten oltiin pikkasen kotona ja sitten alettiin lähteä lentsikkakentälle. Me tultiin kaheltatoista kotiin.


Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home