Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, June 12, 2014

Parvekepuuhia

Nyt on parveke kesäkunnossa, puhdas talven pölyistä ja tyhjä kerääntyneistä tavaroista.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen, jotka olen yrittänyt jotain parvekkeella kasvattaa, olen vihdoin ottanut opikseni: en ole viherpeukalo. Unohdan kastella kukat tai sitten kastelen niitä liikaa. Niinpä tällä kertaa otin varman päälle ja valitsin vain kasveja, jotka joko kestävät huonompaakin hoitoa tai sitten niistä on jotain hyötyä ennen kuihtumistaan.


Barcelonassa on kavalia hyttysiä, jotka eivät edes inise ja jotka saavat vielä aikaan tosi kutisevia paukamia. Tiikerihyttysiäkin löytyy. Kukkakaupan täti suositteli tuollaista sitruunan tuoksuista kasvia, mikä lie onkaan. Tuoksuu ihanalle, mutta on aika ankean näköinen... Basilikaa ostin ihan leivän päälle ja salaattiin laitettavaksi.


Ruukkuihin laitoin ihan tavallista kultaköynnöstä. Sen todennäköisesti viihtyy puolivarjoisalla parvekkeellamme, jos vain muistan kastella. Toiveissa on, että ne innostuisivat oikein kasvamaan ja antaisivat vähän näkösuojaa. Pikkuruukuissa kasvaa Isosiskon mandariinipuun alku, talvella tapettujen murattien viimeiset selviytyjät ja yhdessä ruukussa on jotain satunnaisia kukansiemeniä, saa nähdä mitä niistä tulee. Lisäksi viime jouluinen joulutähti on vielä elossa, mutta niin ruma, etten edes kuvaa viitsi ottaa.

Että näillä mennään tämä kesä. Onpahan vähän vihreyttä pienellä parvekkeella, edes hetken verran!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home