Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Sunday, March 30, 2014

Musiikkia metrotunnelissa

Isosiskolla oli tänään hänen ensimmäinen pianokonserttinsa, tavallaan!

Kansainvälistä Maria Canals musiikkikilpailua vietetään Barcelonassa nyt jo 70. kertaa. Alunperin kilpailu oli vain pianolle, mutta vuonna 1964 otettiin mukaan myös muut soittimet. 70 vuoden aikana kilpailussa on ollut mukana yli 7000 kilpailijaa yli 100 maasta, ja voittajalistalla näyttää olevan yksi suomalainenkin (Marko Hilpo voitti vuonna 2010 kolmannen palkinnon ja erikoispalkinnon parhaasta Albenizin esityksestä).

Kilpailuun liittyen ja sen ajan löytyy Barcelonasta pianoja, joita yleisö voi soittaa. Olimme sopineet Isosiskon piano-opettajan kanssa treffit sunnuntaiaamuksi Diagonalin metroaseman flyygelille. Isosiskoa vähän ujostutti, mutta onneksi sunnuntaiaamuisin on rauhallista eikä kuulijoita ollut paljon. Nelikätisesti soittaminen lievitti jännitystä ja sen jälkeen tytsy uskalsi jo soittaa muutamia ralleja yksinkin. Hienosti meni, äiti oli taas ylpeydestä soikeana!


Labels: , ,

2 Comments:

At March 31, 2014 at 6:44 PM , Anonymous lena / london and beyond said...

Aivan ihania nuo pianot joita voi käydä soittamassa! :) Hieman iloa arkeen. Heathrown lentokentällä on myös muutama piano jota matkustajat käyvät soittamassa. Viime viikolla siellä soitti mies joka oli varmastikin ammattilainen, mahtavaa reissumusiikkia kerrassaan. ;)

 
At April 2, 2014 at 7:45 PM , Blogger Ansku Barcelona said...

Mukavampihan tätä on kuunnella kuin epävireistä haitarinsoittoa :). Juteltiin siitä, kuinka kiva onkaan, kun on tarjolla vähän klassisempaakin kulttuuria kadunmiehelle. Mieleen tuli Suomen telkkarissa näkynyt Tähdet, tähdet -ohjelma, jossa oli primetime-aikaan oopperaa, varmasti monelle ensimmäinen positiivinen kokemus oopperasta!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home